3D nyomtatás hagyományos granulátumból?

Az additív gyártás új eljárásának, az ARBURG szabad formájú műanyagfröccsöntésnek (AKF) a keretében az egyedülálló freeformer teljes funkcionalitású műanyag alkatrészeket alakít ki 3D CAD-adatokból – szerszám nélkül, standard granulátumokból. Ezáltal az eljárás határtalan szabadságot kínál a hatékony egydarabos és kis szériás gyártáshoz.

A műanyag-feldolgozásban és a gépgyártásban szerzett kereken 60 éves know-how alapján maguk fejlesztették ki a freeformer és az AKF eljárást – a konzisztens gyártási hatékonyság érdekében. Az innovatív megoldás nagyobb szabadságot biztosít a műanyagok kiválasztása, kombinálása és feldolgozása során, továbbá gondoskodik a támasztószerkezet nélküli alkatrészgyártásról és a pormentes gyártási környezetről.

Arburg_freeform_2

A 3D nyomtató freeformer-rel minimális üzemeltetési költség mellett készíthetők el a kis szériás vagy teljesen egyedi alkatrészek, mintadarabok. A gép ugyan azokat a granulátumokat használja fel, mint a hagyományos fröccsöntőgépek, ugyanis az eljárás lényegében megegyezik a fröccsöntőgépek olvasztási eljárásával. A megolvasztott műanyag cseppek egy fúvókán keresztül jutnak ki, rétegenként felépítve a három dimenziós tárgyat.

A géppel egyszerre két különböző színű vagy anyagtulajdonságú műanyagot is felhasználhatunk a termék előállítására, így még szélesebb körben alkalmazható akár funkcionális mintadarabok készítésére is. További előnye, hogy a legtöbb esetben nincs szükség megtámasztásra, még bonyolult geometriák esetén sem.

Arburg_freeform_5

Legfőbb jellemzők

  • teljes funkcionalitású alkatrészek gyors előállítása standard granulátumokból, szerszám nélkül, 3D CAD-adatok alapján
  • piezotechnikával működő ütemezett szelepzáró egység gondoskodik az alkatrészminőségről
  • 3 vagy 5 tengelyes, lineáris motorokkal felszerelt alkatrésztartó teszi lehetővé a támasztószerkezet nélküli összetett 3D geometriák kialakítását
  • Iintuitív gesztusalapú kezelés a minőségi multi-érintőképernyővel
  • pormentes, halk gyártási környezet

 

 

 

 

Forrásarburg.com

További információ

Az Arburg magyar nyelvű honlapján.

Megosztás
[
    ]