Timesavers kalibráló csiszológép az EMO Hannover 2013 kiállításon

Az EMO Hannover 2013 során a Timesavers standjára is ellátogattunk, ahol többek között Piet Kooman, a cég kereskedelmi igazgatója válaszolt kérdéseinkre. Elmondta, hogy az ilyen kiállításokon általában sorjázó gépeket szoktak kiállítani, így idén különlegességnek számít, hogy egy viszonylag új fejlesztésű kalibráló csiszológépet is elhoztak. Ez a gép elsősorban a síkköszörűk termelékenységi korlátaira kínál hatékony alternatívát lemezetermékek, illetve szerszám alaptestek kalibráló csiszolásával.

Különlegessége, hogy amíg egy hagyományos síkköszörű egy viszonylag keskeny koronggal dolgozik, addig ebben a gépben egy abrazív szalag végzi a csiszolást, így a munkadarabok teljes szélességén, egyetlen menetben képes elvégezni a megmunkálást. Ez a tulajdonsága, valamint ez elérhető magas anyagelválasztás teszi ezt a gépet a síkköszörűk igazi versenytársává.

A megvalósítható pontosság 0,01 és 0,03 mm között mozog, így a síkköszörűk még pontosabb megoldást jelentenek, de a legtöbb felhasználó igényeit ez a pontosság is kielégíti. A gép széles vastagság tartományban képes üzemelni, kezdve a 0,3 mm-es lemezektől, egészen az 50-60 mm-es munkadarabokig. A rendszer számos anyag csiszolására képes, ilyenek az acél, az alumínium, a titán, a cirkón vagy a molibdén. Ezek a kalibráló csiszolók az ügyfelek egyedi igényei alapján készülnek. Az eddigi legnagyobb megrendelés egy 2,1 m széles és 7,5 m hosszú gép volt, melynek össztömege meghaladta a 35 tonnát.

[nggallery id=147]

További információ:

Az EPL-TECH Kft. a TIMESAVERS kizárólagos kereskedelmi és műszaki képviseletét látja el Magyarországon tizenhat éve.

Kapcsolat:
Illyés Péter (EPL-TECH – Sales & Marketing)
Tel.: +36 20 342-7969
E-mail: illyes.peter@epl.hu

Megosztás
[
    ]