Szavazzon Ön is az év példaképére!

Példakép LogoDecember 9-én elindult az Év Példaképe online közönségszavazás. A Példakép Alapítvány által életre hívott Év Példaképe címért 50 sikeres fiatal vállalkozó versenyez, akikre a www.peldakep.hu weboldalon lehet szavazni.

Az országos népszerűséggel és ötmillió forintos fődíjjal járó pályázatot idén májusban indította el a Példakép Alapítvány. A Példakép Pályázaton olyan 40 év alatti fiatal vállalkozók vehettek részt, akik vállalkozásukkal, életútjukkal pozitív példát mutatnak a társadalomnak és a fiatal generációnak. A 417 pályázó közül 12 tagú szakmai zsűri választotta ki azt az 50 fiatal vállalkozót, akikre január közepéig szavazni lehet. A legtöbb szavazatot kapott vállalkozó viheti haza az Év Példaképe Díjat, amelyet a januárban megrendezésre kerülő gálaesten adnak át a szervezők.

A cikk azért is jelent meg a CNCMedia oldalán, mert két olyan személyt is jelöltek a díjra, aki jól ismert a fémmegmunkálás szakterületén. Természetesen ez nem ad okot arra, hogy a szavazásban őket előnyben részesítsük, de kifejezzük tiszteletünket számukra és sok sikert kívánunk nekik a szavazáson és az életben is!

Hodász Gábor Lakics Péter

Szavazni ITT tud!

A Példakép Alapítvány civil kezdeményezés, amely azzal a céllal jött létre, hogy vállalkozói példaképeket állítson, hogy megismertesse és elismertesse a nyilvánossággal a sikeres fiatal magyar vállalkozókat. Célunk kettős: legyünk büszkék tehetségeinkre és az általuk elért eredményekre, másrészt szeretnénk, hogy a fiatalok vonzó, elérhető és követhető életpályákat lássanak maguk előtt. Minden ország a saját tehetségeire, a saját kiválóságaira, kiváltképpen pedig sikeres vállalkozóira tudja alapozni jövőjét. Jelenleg azonban Magyarországon kritikusan alacsony a fiatalok vállalkozói hajlandósága és a fiatal vállalkozók száma, Európában és a régióban is sereghajtók vagyunk ezen a téren. Ahhoz, hogy ez a tendencia megváltozzon, szükség van a társadalomban – és különösen a fiatalokban – élő vállalkozói kép megváltoztatására, a vállalkozói attitűd átformálására, és a vállalkozói szellem kibontakoztatására. Azért dolgozunk, hogy a fiatal vállalkozók sikereit az egész ország megismerje, és ezeket a sikereket látva egyre több fiatal érezzen magában motivációt arra, hogy saját vállakozásba fogjon és Magyarországon találja meg a boldogulását. Szükségesnek tartjuk, hogy az önfoglalkoztatás valódi alternatívaként jelenjen meg a fiatalok körében, a vállalkozói kultúra pedig pozitív irányba változzon.

forrás: Példakép

További információ:

A Példakép Alapítvány honlapja