Renishaw és Mitutoyo szakmai napok

Október 30-31-én tartotta a Renishaw plc Kereskedelmi Képviselet és a Mitutoyo Hungária Kft. közös házi kiállítását a Renishaw budaörsi telephelyén. A rendezvényt nagy érdeklődés övezte, számos méréstechnikai szakember vett részt a nyílt napok valamelyikén.

A házi kiállításon egy Mitutoyo Crysta Apex-C mérőgépen az 5-tengelyes PH20 mérőfej nyújtotta új mérési stratégia alkalmazásának lehetőségét ismerhették meg az érdeklődők. A hagyományos PH10 család felhasználói is megtudhatták, milyen előnnyel jár a PH10 Plus, illetve miért kell hozzá PHC10-3 Plus.

Kutnyánszky Tamás, a Renishaw magyarországi képviseletének vezetője rendhagyó és lebilincselő nyitóelőadásában történeti tényekkel illusztrálta, hogy miben is rejlik az angolok, valamint a Renishaw termékek ereje és hatékonysága. Ezt követően Bali Endre, a Renishaw kereskedelmi vezetője, Dr. Friedrich Attila, a Mitutoyo hazai cégvezetője, illetve Takács Gábor, a Mitutoyo alkalmazástechnikai szakértője tartott termékismertető bemutatókat.

Renishaw szakmai napokKésőbb a bemutatóterembe kihelyezett méréstechnikai berendezéseket és felszereléseket is részletesen ismertették a szakértők. A kiállítás középpontjában egy retrofit Mitutoyo mérőgép állt, vagyis egy olyan régebbi berendezés, melyet mechanikusan felújítottak és modern elektronikával láttak el. Így a gép képes ötvözni a régi, rendkívül merev és stabil váz előnyeit a mai modern technológia gyorsaságával és precizitásával. A régi gépek felújítása során tudásuk nagymértékben növekedhet is, ha például egy 5-tengelyes mozgásra képes fejjel látjuk el. A bővíthetőség feltételeiről és pontos műszaki részletekről a Renishaw szakértőitől kérhetnek információt.

A fentiek mellett látható volt a Renishaw Equator mérőberendezés is, valamint a Renishaw Fixture kit, ami a kis méretű munkadarabok gyors és pontos befogásához nyújt megoldást. Csapatunk a hannoveri EMO kiállításon erről interjút is készített, melyet kedves Olvasóink hamarosan láthatnak oldalunkon.

[nggallery id=141]

További információ:

Renishaw hivatalos honlapján
A Mitutoyo Hungária honlapján

Megosztás
[
    ]