Működés közben a Renishaw forradalmi Sprint mérőrendszere

A Renishaw forradalmi Sprint mérőrendszerét korábban már bemutattuk oldalunkon, az idei EMO Hannover alkalmával azonban élőben is lehetőségünk volt megtekinteni ezt az újdonságot. Mivel a Sprint hivatalos bemutatója az EMO volt, ezért tekintélyes részt szenteltek neki a standon, és két szerszámgépen is működés közben demonstrálták mérési képességeit.

Kameráink előtt Dr. Tim Prestidge, a Renishaw Machine Tool Products részlegének igazgatója foglalta össze a frissen debütáló Sprint legfontosabb jellemzőit. Kiemelte, hogy mivel ez egy szerszámgépbe ágyazott mérő- és folyamat szabályozási rendszer, ezért a fejlesztése nagyon szoros együttműködésben történt a vezérlő gyártókkal, hogy biztosítani tudják a tökéletes integrációt és a zökkenőmentes üzemelést. A rendszer jelenleg a Fanuc és a Siemens vezérlőivel is kompatibilis.

A kiállított gépeken több alkalmazási példát is élőben megtekinthettünk. Ilyen volt a szerszámgép állapotfelmérő program, amely a gép lineáris és forgó tengelyeinek állapotát ellenőrizte, kevesebb mint egy perces futási idő alatt. Ennek köszönhetően a program minden reggel, vagy igény esetén akár minden alkatrész előtt is könnyedén lefuttatható a folyamatbiztonság és a pontosság maximalizálásának érdekében.

[nggallery id=153]

További információ

Renishaw hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]