Hosszfelületi precíziós palástköszörűgép szériagyártásához

A japán köszörűgépek gyártója, a SHIGIYA kiszélesítette termékpalettáját egy hosszfelületi palástköszörűgéppel. Az új GAV sorozat kiforrott technológiájával és említésre méltó ár-érték arányával győzi meg a vevőket. Az utóbbi években a helyigény és az automatizálás témája pontosan a bérgyártatásban vált igencsak jelentőssé. A felhasználók indítványát, a Shigiya meggyőző GAV sorozata követte.

SHIGIYA GAV-10

SHIGIYA GAV-10

Ebben a koncepcióban, a hosszfelületi gépeknél jól ismert problémát, a gépkezelők kívánságát, miszerint legyen a gép jól hozzáférhető, az első csavartól fogva kompromisszumok nélkül kezelték. A gép burkolatát úgy alakították ki, hogy néhány kézmozdulattal el lehessen távolítani, és ezáltal a gép az utolsó szegletéig jól hozzáférhetővé váljon.

A SHIGIYA-nál megszokott ismertetőjegyek alapján, mint a magas termelékenység, precizitás, ismétlési pontosság és jól kezelhetőség, ez a gép garanciát jelent a tengelyfelépítmények gyártásának költséghatékonyságára. Ez az első GAV sorozat, mely max. 30 mm-es munkadarabátmérőig és 150 mm-es munkadarab-hosszúságig bevethető. A GAV olyan ferde szános beszúróköszörűgépként lett kivitelezve, mellyel lehetővé válik a lépcsős tengelyek vállainak megmunkálása, továbbá megvalósítja a köszörűkorongok optimális hatótávolságát. Természetesen a GAV egyenes beszúrógépként is elérhető.

A gép minden teljesítményadata az optimális termelési feltételekhez lett dimenzionálva. Az egyes gépkarok eljárási sebessége és a közvetlenül meghajtott golyós orsók teszik a GAV-t igazán dinamikus gépezetté.

 

 

Automatizáció

Az ergonomikus gépkoncepció miatt ez a legmegfelelőbb az automatizációhoz, és abszolút tartja a lépést az idő múlásával. Annak érdekében, hogy a gép jól elhatárolható legyen a még piacon található egyéb versenytársaktól, a Shigiya és a Tecno Team GmbH együttesen kifejlesztettek egy új, még rugalmasabb automatizációs lehetőséget. Egy speciális szállítószalagrendszeren keresztül az egyes gépekből bármikor egy komplett megmunkálósor állítható össze. Ezt a külön a gép számára létrehozott rakodórendszer teszi lehetővé.

Hydradinamikus orsócsapágy

A köszörűorsó csapágyrendszerénél a Shigiya a már bizonyítottan, hosszú évek óta jól működő orsócsapágyrendszerre bízza magát. Ez a rendszer azt az előnyt biztosítja, hogy összehasonlítva a hagyományos csapággyal, itt az orsó lényegesen kisebb hővel találkozik, ezáltal nő az élettartama.

GAV 10 series

GAV 10 széria

FANUC vezérlés

Ha vezérlésről van szó, ez a gép a FANUC cég legújabb generációjából származó Oi sorozat vezérlésével van ellátva. A FANUC vezérlések elismertségét a piacon nem kell külön részletezni, mivel több mint 2,2 millió ilyen termék működik jelenleg is a piacon. Párosítva a Shigiya felületet a számítógépes technológiával, ez a vezérlés parádés példája a megbízhatóságnak, a precizitásnak és a gyorsaságnak éppúgy, mint a könnyen kezelhetőségnek.

100%-ban “Made in Japan” és Shigiya

A teljes mechanikai megmunkálás egészen az összeszerelésig a Shigiya fukujamai gyárában zajlik. Ez az általános és alapvető filozófiája N.Shigitanai úrnak, a Shigiya cég ügyvezetőjének és tulajdonosának.

Shigitanai úr: “Kizárólag a (nagy százalékban) saját vállalaton belüli gyártás által őrizhető meg és kontrollálható a minőség a legapróbb részletekig. Vevőinknek csak így tudjuk a megszokott magas minőségi sztenderdet biztosítani.”

További információ

A SHIGIYA hivatalos honlapján.