Felavatták a GIGA 2003 Kft. új telephelyét

GIGA 2003 Kft. telephely

GIGA 2003 Kft. telephely

2013 december 10-én került sor a GIGA 2003 Kft. új, székesfehérvári telephelyének ünnepélyes átadására. Az ünnepélyes átadón beszédet mondott Dr. Tóth Ferenc, az Alba Ipari Zóna ügyvezetője, Gotthárd Imre, a GIGA 2003 Kft. ügyvezetője, Égi Tamás, Székesfehérvár város alpolgármestere, valamint Molnár Tamás, a KDRFÜ ügyvezető igazgatója.

A köszöntők és avatóbeszédek elhangzása után a megjelentek egy közös bejáráson vettek részt és megtekintették az újonnan átadott gyártócsarnokot, majd állófogadáson vehettek részt.

A 100%-ban magyar tulajdonú vállalat esztergált és mart forgácsolt alkatrészek gyártásával foglalkozik. A GIGA 2003 Kft. ügyvezető igazgatói egyben a tulajdonosok is: Gotthárd Imre és Gotthárd András. 2012-ben a vállalat teljes bevétele meghaladta a 621 millió forintot, több, mint 60 munkavállalót foglalkoztatott és 27 CNC gépet üzemeltetett. 60 alkalmazottjából 8 fő szellemi és 52 fő fizikai dolgozó. 2013-ban 70 fővel és 30 CNC géppel üzemel.

GIGA 2003 Kft. csapata: Mocsonaki Krisztián - beszerző, Takács Orsolya - asszisztens, Stumpf Andrea - logisztikus, Gotthárd Imre - ügyvezető, Gotthárd András - ügyvezető, Gotthárdné Boda Mónika - adminisztrátor, Horváth Ibolya - projekt asszisztens

GIGA 2003 Kft. csapata: Mocsonaki Krisztián – beszerző, Takács Orsolya – asszisztens, Stumpf Andrea – logisztikus, Gotthárd Imre – ügyvezető, Gotthárd András – ügyvezető, Gotthárdné Boda Mónika – adminisztrátor, Horváth Ibolya – projekt asszisztens

A kezdetekben egy CNC géppel indult el a termelés egy kicsi, bérelt csarnokban, ahol az eszterga csak keresztben fért el. Az újabb és újabb munkák elnyerésével bővítésre volt szükség, így a következő két gépet 2004-ben vásárolták meg. 2005-ben újabb bővítés következett. Ekkor már 6 géppel 6 fő dolgozó dolgozott. A kezdeti anyagi nehézségek csak használt gépek vásárlását tették lehetővé.

A 2008-ban kirobbanó válság sem tudta a fejlődési folyamatot megtörni. A vezetés kitartó munkával fenn tudta tartani a szervezet működését. Sajnos 2009-ben leépítéseket kénytelen volt végrehajtani, de árbevételét még a megpróbáltatások ellenére is, kis mértékben növelni tudta. A töretlen fejlődés során a vezetőség 2010-ben elhatározta, hogy ezentúl csak új gépeket fog vásárolni. Ezekkel a gépekkel kevesebb karbantartás és gépállási idő érhető el, ami a termelés szempontjából kedvező. Az Európai Uniós források megnyílásával a vállalat számos nyertes pályázattal büszkélkedhet, ami a gépvásárlások finanszírozását megkönnyítette.

2010-ben indult el az új termelésirányítási rendszer, a Factory Master használata, ami a gyártás nyomon követhetőségét növelte. Az elmúlt évek során a rendszer használata egyre több területre terjedt ki, ma már a szerszámkiadás is a rendszerben történik munkalapra, és SPC méréseket is végeznek a rendszerben. 2006-ban az ügyvezetők elhatározták, hogy saját gyártócsarnokot építenek. Ennek támogatásához 2011-ben megfelelő lehetőség nyílt Európai Uniós forrás bevonására. Az European Conformity Check Vállalkozásfejlesztési Tanácsadó Intézet közreműködésével elkészített, sikeres pályázat készítésével 50 %-os támogatást nyert a vállalat, melynek köszönhetően felépült az új épület.

Gotthárd András - GIGA 2003 Kft. ügyvezetője, Égi Tamás - alpolgármester, Molnár Tamás - KRDFÜ ügyvezető igazgatója, dr. Tóth Ferenc - Alba Ipari Zóna ügyvezetője, Gotthárd Imre - GIGA 2003 Kft. ügyvezetője

Gotthárd András – GIGA 2003 Kft. ügyvezetője, Égi Tamás – alpolgármester, Molnár Tamás – KRDFÜ ügyvezető igazgatója, dr. Tóth Ferenc – Alba Ipari Zóna ügyvezetője, Gotthárd Imre – GIGA 2003 Kft. ügyvezetője

A stabilitás fenntartása érdekében folyamatosan bővül a vevők köre, az autóipar mellett egyre több alkatrészt gyártanak szivattyúkhoz és műszeriparba is. Emellett az export árbevételhez viszonyított aránya is egyre emelkedik. 2011 óta szervezetten zajlik a szervezetfejlesztés. 2012-ben három szervezetfejlesztő tréningen vett részt a vállalat 25 dolgozója, ami többek között a konfliktuskezelést segített elsajátítani, és a csapatmunkát erősítette. Az idei évben két házi szervezésű tréninget tudhatnak magunk mögött, aminek sikere további hasonló programok szervezését vetíti előre. A csapatmunka alkalmazását rendkívül hasznosnak és bevált módszernek tartják, az eddigi tapasztalatok alapján eredményesen alkalmazza a vállalat.

Gotthárd András - GIGA 2003 Kft. ügyvezető

Gotthárd András – GIGA 2003 Kft. ügyvezető

A vállalat 2010-ben vállalkozott egyik nagy vevőjénél, a Grundfos Magyarország Gyártó Kft-nél Beszállítói Kiválóság Programban való részvételre. A program eredményeként a vállalat nagy fejlődésen ment keresztül, a vevővel tartott kapcsolat erősödött és a program résztvevői között létrejött egy egymást kölcsönösen segítő, nyílt, gyümölcsöző kapcsolat. A program sikeres zárásaként a vállalat elnyerte az Elkötelezettség a Kiválóságért díjat. A program sikerességét látva a vállalat jelenleg a következő, SEP 2 (Supplier Excellence Program) szinten dolgozik. A program Európában egyedülálló.

Gotthárd Imre és Gotthárd András 2013-ban elnyerte az év vállalkozója díjat forgácsolás területén Fejér megyében

A vállalat fő profilja a nagy szériák gyártása, ezért is építenek ki minden vevővel hosszú távú kapcsolatokat és lehetőség szerint szerződést is kötnek. Céljuk, hogy ezen a piacon a Közép-Magyarországi régióban részesedésüket növeljék, s a vállalat neve egyfajta pozitív garanciaként szolgáljon az általa előállított termékekre vonatkozóan. Eddigi vevőiknél szeretnék további szériaalkatrészek gyártását elnyerni, ennek érdekében szervezetüket és gépparkjukat is folyamatos fejlődés jellemzi.

A vállalat bevételének évről-évre nagyobb részét teszi ki a szivattyúalkatrészek gyártása. Cél ennek az üzletágnak a további erősítése, mellyel a több lábon állás erősödik. Ezen piacon szintén nem a végfelhasználó a vevő.

Új Széchenyi Terv

A két nagy területen kívül alkatrészeket gyártanak bútoriparba, műszeriparba és takarítógépekhez is. A takarítógép-alkatrészek piaca körülbelül egy éve nyílt meg számunkra. Mára sikeres bemintázásokat tudhat a cég maga mögött, és hamarosan elindul a szériagyártás is.

 

Megosztás
[
    ]