Bemutatkozik az Autodesk CAM

A két hónapos nyilvános bétatesztelés és felbecsülhetetlen értékű felhasználói visszajelzések sokaságának összegyűjtése után az Autodesk Inventor HSM Express kereskedelmi megjelenésével megérkezett a következő generációs integrált számítógéppel segített gyártástechnológia (CAM) az Inventor szoftverhez.

Tavaly októberben az Autodesk bejelentette, hogy a HSMWorks – a SolidWorks szoftverbe integrált CAM megoldások fejlesztője – felvásárlásával belép a CAM piacra. Azóta az Autodesk bejelentette, hogy be szeretné építeni a HSMWorks CAM-technológiáját az asztali és felhőalapú tervezőeszközökből álló termékkínálatba. Az Inventor HSM Express kiadása megerősíti az Autodesk elkötelezettségét a CAM piac iránt. A vállalat célja, hogy a felhasználók minél szélesebb körét – a tervezőktől és mérnököktől a veterán CNC-programozókig – nyűgözze le megoldásaival, a választott CAD-eszközöktől függetlenül.

„Izgalommal várjuk, hogy az Inventor felhasználóinak olyan szintű integrációt, teljesítményt és minőséget tudjunk nyújtani, amelyet az HSMWorks és HSMXpress CAM megoldások felhasználói már élvezhetnek” – mondta Carl White, az Autodesk gyártástervezési igazgatója.

Az Autodesk Inventor HSM Express egy ingyenes CAM megoldás, amely zökkenőmentesen integrálódik az Autodesk Inventor szoftver tervezési környezetébe. Az Inventor HSM Express hatékony CNC-programozási eszközöket épít be a meglévő Inventor felhasználói felületbe, ezzel lehetőséget adva a felhasználóknak arra, hogy a meglévő Inventor munkafolyamat részeként hozzanak létre kódot a CNC megmunkáló központokhoz.

Az Autodesk Inventor HSM Express nyilvános bétatesztelése 56 országból több mint 850 résztvevővel zajlott. A bétatesztelés érdekesebb részei:

  • Több mint 800 blogbejegyzés a fórumban, köztük kérdések, lelkesedés, tippek ésrükkök megosztása
  • A bétateszt résztvevőinek egyötödét diákok adták
  • A bétateszt résztvevőinek 56 százaléka mondta magát tervezőnek és/vagy mérnöknek

Az Inventor HSM Express letöltéséhez látogasson el ide.

forrás: autodeskforum.hu

Megosztás

Papp Oliver

A CNCMedia alapító főszerkesztője. CAD szakértő. Legújabb generációs szerszámgépekről, technológiai fejlesztésekről, szoftveres megoldásokról, valamint legfontosabb hazai és külföldi rendezvényekről ír 2008 óta. 

Tags:

[
    ]