Autodesk szoftverekkel tervezték Skócia legnagyobb whiskykészítő üzemét

A mérnöki szolgáltatásokat kínáló globális vállalat az AECOM, az Autodesk BIM megoldásaival tervezte meg Skócia legnagyobb whiskykészítő üzemét, és fenntarthatósági díjat nyert.

A Diageo PLC a világ egyik vezető prémium kategóriás italokat gyártó vállalata, amely olyan nagy márkákkal rendelkezik, mint a Guinness, a Smirnoff vagy a Johnnie Walker.

A skót whisky iránti megnövekedett általános kereslet kielégítése érdekében a cég a közelmúltban a skóciai Speyside-ban megépítette a 40 millió angol font értékű Roseisle Distillery üzemét. A tervezési és kivitelezési munkálatok vezetésével a Diageo a nagy hírű AECOM globális építész- és tervezővállalatot bízta meg.

„Kezdettől fogva tudtuk, hogy azt szeretnénk, ha az épület és a benne zajló tevékenység szerves egészet alkotna” – mondta el Nathaniel Buckingham, az AECOM főmérnöke. „Az igazi kihívást egy olyan épület megtervezése jelentette, amely úgy képes magába foglalni a whiskykészítéshez szükséges összetett feldolgozóeszközöket, hogy közben meghagyja azt a meglehetősen tág mozgásteret, ami a jövőbeli karbantartási, illetve fejlesztési folyamatokhoz szükséges.”

Vezető tanácsadóként az AECOM végezte a gyártáshoz nem kapcsolódó összes tanácsadói feladatot, és ehhez – az építészetet is beleértve – huszonnégy különböző szakág szakértőit kérte fel.
A gyártási folyamattal kapcsolatos tervezési munkákat a Diageo házon belül oldotta meg.
A Diageo az Egyesült Királyság legnagyobb whiskylepárló üzemét álmodta meg, évi 10 millió literes kapacitással. „A feladat részét képezte az is, hogy olyan létesítményt teremtsünk, amely sikeresen ötvözi a több évszázados szeszfőző szaktudást a modern technikai és környezetvédelmi megoldásokkal.” Ez többek között a víz újrahasznosítása, az eltávolítható tető, valamint az innovatív hulladék- és hőkezelési rendszerek megvalósítását jelentette.

whisky1

Az összetett projekttervek határidőn belüli elkészítése érdekében az AECOM az Autodesk Revit BIM szoftvereket használta, az ütközésvizsgálatot pedig az Autodesk Navisworks Manage szoftverrel végezte el. „Az Autodesk BIM megoldásai segítségével már a tervezés igen korai szakaszában létrehozhattunk intelligens modelleket” – nyilatkozta Buckingham.

whisky2

Ezek a modellek jóval a kivitelezés megkezdése előtt lehetővé tették a Diageo képviselői számára az épület innovatív rendszereinek látványtervezését és finomítását. „Az Autodesk BIM megoldásai fontos szerepet játszottak az üzem összetett folyamatainak megtervezésében, és jelentős mértékben hozzájárultak a Diageo fenntarthatósággal kapcsolatos ambiciózus elképzeléseinek sikeres megvalósításához” – árulta el Buckingham. Az elkészült üzem számos olyan tervezési részletet tartalmaz, amely a BIM segítségével jöhetett létre. Ezekre példa az üzem mozgatható teteje és falai. „Ügyfelünk aggódott az erjesztő egységek lecserélésének környezeti hatásai miatt” – mondta Buckingham. Az Autodesk épületinformáció-modellezési megoldásainak segítségével az AECOM egy olyan egyedi, rugalmas szerkezetet tervezett, amely lehetővé teszi a falak és a tető elmozdítását abban az esetben, ha elérkezett az idő az erjesztő egységek cseréjére. Ehhez el kellett készíteni a szerkezet, az építészeti homlokzat, az épületgépészet és a folyamatok kombinált 3D modelljét, amellyel láthatóvá vált, hogy tényleg a lehető legkevesebb problémával elvégezhető-e az erjesztő egységek eltávolítása.

whisky3

Az épület ökológiai lábnyomának csökkentése érdekében az AECOM és a Diageo úgy tervezte meg az üzemet, hogy a belső lepárló folyamatból származó felesleges gőz és szennyvíz újrafelhasználása biztosított legyen. „Ezenkívül az épületet egy az 1980-as években épült malátázó üzem mellé helyeztük” – nyilatkozta Buckingham. „Így lehetővé vált, hogy annak a gyárnak a kibocsátott hőjét is felhasználhassuk.”

Az új szeszfőző üzem leginnovatívabb vonása a feldolgozás során keletkező hulladékanyagok energiává alakítása. „Sikerült megoldanunk a lepárlási folyamat melléktermékeinek energiává alakítását ott, ahol ezeket a maradékokat korábban kidobták vagy állati takarmányként használták fel” – árulta el Buckingham. Az anaerob emésztés néven ismert eljárás révén az új üzem a hulladékanyagok szénhidráttartalmát tiszta technológiai vízzé és metánná alakítja, amelyet a biomassza-kazán használ fel.

Az elkészült üzem része egy víztisztító berendezés is, amely a lepárlás során keletkező folyékony melléktermékek kezelését végzi, és ezzel körülbelül 300 000 köbméter, vagyis az üzem éves szükségletét jelentő vízmennyiséget takarít meg.

A Roseisle Distillery 2009 áprilisában kezdte meg működését, és az első itt készült whiskyk 2012-ben kerültek forgalomba. Az üzem elnyerte a Royal Institute of Chartered Surveyors díját az Sustainability Project of the Year és az Overall Project of the Year kategóriákban. Emellett megkapta a BREEAM® Excellent minősítését is a fenntartható tervezés terén. „A BIM nélkül nem tudtunk volna időben és költséghatékony módon végezni ezzel a gyors megvalósítást kívánó projekttel” – mondta el Buckingham. A BIM és a 3D építészeti, szerkezeti és összetett folyamat-berendezési modellek integrálásával egy virtuális környezetben a csapat jobban tudta koordinálni és kezelni a tervezési megoldást. „Az eredmény egy koordináltabb, hatékonyabb és az együttműködést elősegítő folyamat lett.”

„Az Autodesk BIM megoldásai és a Navisworks Manage segítettek abban, hogy a tervezési idő a lehető legrövidebb legyen, emellett csökkentették a terepen felfedezett ütközések és az alvállalkozóhoz küldött információkérések számát is” – mondja Buckingham. „Mindez segített a magas szintű koordináció és a következetesség fenntartásában a projekt során.”

„A Roseisle Distillery mérceként szolgál majd a jövő szeszfőző üzemeinek tervezésekor, és biztosan befolyásolja majd azt, ahogyan az italgyártás szereplői a lepárlásra tekintenek” – foglalta össze Buckingham. „Az újítások jelentőségét nem lehet eléggé hangsúlyozni.”

Próbálja ki az Autodesk BIM megoldásait minden kötelezettség nélkül. A 30 napos próba verziók innen tölthetők le.

forrás: autodeskforum.hu