Autodesk Inventor tippek a kényszerekhez, pásztázásokhoz, csavarkötésekhez, söprésekhez, lemezalkatrészek tervezéséhez és más funkciókhoz

Mint tudjuk, az Autodesk Inventor 3D CAD szoftver termék-szimulációhoz, 3D gépészeti tervezéshez, szerszámkészítéshez és tervezési kommunikációhoz nyújt eszközöket a felhasználóknak.

A szoftvercsomag lehetőséget ad az alkatrészek és termékek tervezőinek, hogy 3D digitális prototípusokat hozzanak létre, melyeket mára már termékek millióinak tervezéséhez, ábrázolásához és a működésük szimulációjához használtak fel. Az Inventor parametrikus tanulmányozási és optimalizálási technológiája lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy a tervezési paramétereket megváltoztassák az összeállítás feszültségszámítási környezetében, összehasonlítsanak különböző tervváltozatokat, majd frissítsék a 3D modellt az optimalizált paraméterekkel.

Összeszedtünk néhány, a youtube.com oldalon megtalálható, szakértőktől származó Autodesk Inventor tippet és trükköt tartalmazó videót, amelynek segítségével a legtöbbet hozhatja ki szoftveréből.

1. Kényszerek korlátozása

Az Inventor szoftverben a kényszerek korlátozása lehetőséget ad arra, hogy korlátozza egy összeállítás mozgáshatárait. Korábban ezt a helyzetábrázolások és érintkezéskészletek használatával lehetett megtenni, de mindez gyorsabbá és egyszerűbbé vált a kényszerek korlátozásának lehetőségével.

A KEVIT Technologies videója

 

2. Pásztázás

A pásztázás funkció lehetővé teszi a terméktervezők számára, hogy egyedi íves és kreatív formákat hozzanak létre az Inventoron belül. Ez a videó a G2 simasági feltételek használatát mutatja be a pásztázás profiljain keresztüli simítás közben, valamint az érintési feltétel használatát egy vázlatpontba végzett pásztázás során.

A Symetri UK videója

 

3. Egyszerűbb csavarkötések

A csavarozott részegységek meglévő összeállításhoz történő hozzáadása sokkal könnyebb lett a korábbi verziók megjelenése óta. Az Inventor elemtárában alkatrészek ezrei találhatók, és ha beállította a megfelelő alkatrészeket, a részösszeállítást a kedvencek közé mentheti. Ez azt jelenti, hogy minden egyes alkalommal, amikor új csavarkötéseket hoz létre, készen állnak majd a használatra.

Andy Rahden videója

 

4. Söprés vezérgörbe és vezérfelület használatával

Az Inventor szoftverben található söprés funkción belül van egy lehetőség, hogy a profil egy vezérgörbét vagy vezérfelületet kövessen. Ez a videó bemutatja, hogyan követheti a söprés az ilyen objektumokat.

A Symetri UK videója

 

5. Fejlett lemezalkatrész-tervezés

Az Inventor szoftverben számos eszköz található, amelyek jelentősen megkönnyítik a lemezalkatrész-tervezést. Rob Cohee, az Autodesk műszaki evangélistája betekintést nyújt a pásztázott peremezésbe, a kontúrtekercselésbe, a be- és kihajlításba, a lyukasztószerszámok használatába és sok egyéb funkcióba.

Rob Cohee/Autodesk videója

 

6. O-gyűrű készítő

Az Inventor sok régi felhasználója még mindig kézzel hozza létre az O-gyűrűket. Az Inventor 2011 óta egy beépített O-gyűrű készítő automatizálja a folyamatot.

A Symetri UK videója

 

7. Feszültségelemzési számítások optimalizálása

Bob Van Der Donck, az Autodesk Inventor terméktámogatási technikai vezetője számos olyan módszert mutat be, amelyekkel az Inventorban található feszültségelemző modul használatával optimalizálhatja az összeállítás tervét. Ha a végeselemes vizsgálatok készítéséhez az Inventort használja, az számos lehetőséget nyit meg az anyagválasztás és a tervezés területén egyaránt.

Az Autodesk videója

 

8. Vázszerkezet-készítés

Az Inventor Professional vázszerkezet-készítővel is rendelkezik. Dave Whiteley, az Envisage UK munkatársa számos tippet oszt meg arról, hogyan lehet a lehető legjobban használni a vázszerkezet-készítőt a vázszerkezetek és összeállítások létrehozására.

Az Envisage UK videója

 

9. Kamera animálása az Inventoron belül

Hogyan lehet egy kamerát egy összeállítás körül forgatni az Inventor szoftverben? A kétkamerás nézet használatával teljes körképet kaphat termékéről.

A Symetri UK videója

 

10. Test kivonása egy másikról

A másolás, objektum, szobrászat és lap törlése funkciókkal az Inventorban kivonhat egy testet egy másikból. Nézze meg, hogyan.

A Symetri UK videója

 

Ha még nem rendelkezik Autodesk Inventor szoftverrel, próbálja ki minden kötelezettség nélkül. Az ingyenes, 30 napos próba verzió innen tölthető le.

További, az Autodesk megoldásokkal kapcsolatos hírek, érdekességek, szakmai anyagok, esettanulmányok, tippek-trükkök valamint események és pályázatok bemutatása, ismertetése az autodeskforum. hu közösségi portálon.

Forrás: Autodesk

 

Megosztás
[
    ]