AC 300 F Mikró Fiber Lézervágó rendszer

AC 300 F Mikró Fiber Lézervágó

AC 300 F Mikró Fiber Lézervágó

Új dimenzió a lézervágásban: “Eddig csak nagyban gondoltunk a fiber vágásra, itt az ideje kicsiben is gondolkodni.”

A folyamat egyszerű:
Modell megrajzolása – Szerszámpálya generálás – Kivágás az Alpha Laser Fiber segítségével pár másodperc alatt.

Az alapvető geometriai formáktól a komplex elemekig, vagy a nemesfémekig, az AC300F rugalmas vágórendszer 3mm anyagvastagságig automatikusan, gyorsan és pontosan készíti el vágási munkáit. A CAD-adatátvitelnek köszönhetően a vágási kontúrok percek alatt átalakíthatók, a gépbe külön nem kell koordinátákat programozni, azon csak a vágás történik. Ez ideális prototípusok és a kis sorozat esetén is.

A mindössze 1340 mm x 1180 mm helyigény mellett a lézervágó rendszer nagyméretű, 500mm × 500mm-es munkafelületet biztosít, melyen 500mm-es hosszúságig illetve szélességig tetszőleges méretű lemezt lehet megmunkálni. A teljesen automatikus vágási folyamat zárt, lézerbiztos munkaterületen zajlik, a munkafolyamat egy nagyméretű biztonsági ablakon keresztül követhető figyelemmel. A rendszer működtetésére a könnyen kezelhető érintőképernyő szolgál.

A terítékképző funkció ragyogóan tervez helyettünk, és minimalizálja az alapanyag költségeket, különösen tömegtermelés esetén. Ez a funkció elősegíti az alapanyagok optimális felhasználását, megakadályozva ezzel a felesleges anyagveszteséget.

A különféle igényekhez mérten 150-300 W-os IPG fiber lézer áramforrás áll az ügyfelek rendelkezésére.

AC300_2A lézervágó rendszer alapvető tartozékai:

  • fiber lézer – IPG
  • vágófej
  • zárt, lézerbiztos munkaterület (1-es lézer osztály), pneumatikus szorító tokmánnyal a lemez megfelelő rögzítéséhez, megvilágítás, elszívó csatorna
  • a munkaterület alatt fiók gyűjti össze a leeső nemesfém maradványokat
  • érintőképernyő
  • a vágórendszerbe beépített kamera lehetővé teszi a munkafolyamat folyamatos megfigyelését és szabályozását

Opcionális felszereltség:

  • CAD/CAM modul (PC alapú)
  • füstelszívó

 

Az Alpha Laser egy másik sikerterméke: ALM lézerhegesztő berendezések

ALPHA LASER ALM lézerhegesztő

ALPHA LASER ALM lézerhegesztő

Az ALM lézerhegesztő berendezések új, univerzális felhasználást tesznek lehetővé, a lehető legnagyobb mobilitás mellett. A nagyobb formák, szerszámok, valamint bármely méretű gépalkatrészek esetében különösen előnyös és egyszerű az alkalmazása.

A lézer kar gyorsan és milliméter pontossággal pozícióba helyezhető. A hegesztés közben a kart Joystik-kal, félautomata módon, vagy távirányítással is lehet irányítani.

A szabadon billenő és forduló lézerhegesztő fej lehetővé teszi a munkadarab tetszőleges pontján történő hegesztést, mélyen fekvő pontokon is. Kiegészítő tartozékként rendelhető hozzá billenő és forduló optika.

forrás: Alpha Laser

További információk:

Az Alpha Laser kizárólagos magyarországi képviselete:
Sheet Metal Technológia Kft.
8300 Tapolca, Nagyköz u. 7. II / 7.
Telefon:+36/30/325-3428
E-mail: iroda@smtech.hu
Web: www.smtech.hu

Logo

Megosztás
[
    ]