Pontosság a marásban a YASDA YMC 430 függőleges, 5-tengelyű megmunkálóközpontjával

A YASDA PRECISION TOOLS K.K., világszerte a rendkívül precíz szerszámgépek gyártójaként ismert, 1929-ben Osakában, Japánban alapították. Összehasonlítva más szerszámgépgyártókkal, a YASDA már a kezdetektől fogva az ultraprecíz megmunkálóközpontok gyártására koncentrált.

A kicsi és legkisebb munkadarabok megmunkálásának esetében folyamatosan növekszik az igény az extrém precizitás és megbízhatóság terén. Ez főként bizonyos területek munkadarabjaira érvényes, pl. ilyen az orvostechnikai terület vagy az információs technológia, de éppúgy érvényes a sajtolószerszámok kisebb, nagy precizitást igénylő darabjaira is, melyek technológiája folyamatosan fejlődik. Ezekre a területekre a YASDA YMC 430 jelenti a legjobb megoldást.

YASDA YMC 430

YASDA YMC 430

Az YMC 430 X, Y és Z tengelyei lineármotorral és speciális, magas precizitású lineáris vezetőkkel felszereltek. A keresztirányú asztal súlypontjával kapcsolatban, az egyenletes mozgás, a magas precizitás és a megbízhatóság is megvalósulni látszik. A gép termikus ingadozásait a szimmetrikus H felépítés és a megmunkálóorsók elrendezése tökéletesen kompenzálja. A keresztirányú asztalon, orsófejen és további komponenseken átcirkuláló, hőmérsékletszabályzott olaj gondoskodik a tengelyek termikus stabilitásáról, és ezáltal a legnagyobb precizitásról akkor is, ha hosszabb időtartamú megmunkálásról van szó. A Z-tengely igen magas pozícionáló pontossága is megmutatkozik.


A közel rezgésmentes, 40,000min-1 –es orsó HSK – 32E befogóval van felszerelve. Az RT 10 esztergáló-dönthető asztalt a YASDA-nál fejlesztették ki és ott is gyártják. A közvetlen meghajtással ellátott asztal lehetővé teszi az eddig elérhetetlen pozícionáló pontosságot is (B-tengely:0,95 sec, C-tengely:1,19 sec. ISO230-2(1997)). Így a legkisebb, legkomplexebb munkadarabok is gyárthatóak 5 tengellyel, igen magas precizitással. Opcióként rendelkezésre áll pl. egy CCD kamera a szerszámok precíziós méréséhez, függetlenül a fordulatszámtól és formától. Az automata szerszámváltó maximum 90 szerszámmal szerelhető fel.

Gépspecifikációk

Elmozdulási út  
X-tengely-elmozdulási útja (asztal keresztirányú mozgása) 400mm
Y-tengely-elmozdulási útja (asztal keresztirányú mozgása) 300mm
Z-tengely-elmozdulási útja (az orsófej függoleges irányú mozgása) 250mm
Asztal  
Asztal munkafelület 450x350mm
Asztal terhelhetosége 100kg
Orsó maximális orsófordulatszáma 40000min-1
Orsó-kónuszfurata HSK-E32
Automatikus szerszámváltó  
Szerszámbefogás összessége: 32 Werkzeuge
NC vezérlés FANUC 31i -MODEL A5

További információ

Tecno.Team honlapján.

Kapcsolattartó

Thiery Tamás
Tel.: +36 30 946 7147
Email: thiery@t-email.hu