ONA NX4C az EMO Hannover 2013 kiállításon

Az EMO Hannover 2013 alkalmával az egyik legrégebbi szikraforgácsolással foglalkozó vállalat, az ONA Electroerosión standjára is ellátogattunk. Mint ahogy azt a cég export menedzsere, Alberto Munecas elmondta, már 1952 óta foglalkoznak szikraforgácsoló gépek fejlesztésével és gyártásával, így hatalmas tapasztalat van a hátuk mögött. Természetesen az idei EMO-ra is a legújabb fejlesztéseiket hozták el, melyek egyike az NX4C tömbös szikraforgácsolójuk volt.

A rendszer különlegessége, hogy bármilyen robottal könnyedén egybeépíthető, így a kiállított modell palettáit és szerszámait is egy kompakt robot cserélte. Az NX4C tartalmaz minden csúcstechnológiás EDM fejlesztést, kezdve a függőlegesen mozgó, leereszthető munkatartálytól, egészen a közel nulla kopású elektródákig. A vezérlést is házon belül, az ONA fejleszti, ezzel biztosítva, hogy a digitális generátor szabályzása is a legfejlettebb mikroprocesszoros technológiával történik. A megmunkálható alapanyagok széles skáláján megtalálható az alumínium, a titán, az inconel és minden olyan egzotikus anyag, amire manapság a felhasználóknak igénye lehet.

Alberto Munecas azt is elmondta, hogy ilyen gépet használ például a spanyol ITP cég is, akik többek között a Rolls Royce-nak szállítanak be alkatrészeket az Airbus motorjaihoz.

[nggallery id=148]

További információ

Az ONA honlapján.
Az ONA gépek magyarországi forgalmazója a GesKor Kft.

Megosztás
[
    ]