Kiállítói előadások – Automotive Hungary

Az Automotive Hungary expo kiállítóinak lehetőségük van előadások megtartására, melyeket szétosztottak mind a három napra, így a látogatók könnyen el tudják dönteni hogy mi és melyik nap érdekli őket igazán. A következőkben erről tudhatnak meg többet a kedves Olvasóink.

Kiállítói előadások – Automotive Hungary (G pavilon, Fórum színpad)

Automotive  Hungary

November 7. 

TEKT Képzési és Tanácsadó Kft. napja

10.00 – 10.30      Virágh Rajmund: Interim  menedzsment mint vezetési eszköz és karrierlehetőség (Tekt)

11.00 – 11.30      Látni és Látszani sajtótájékoztató

11.30 – 12.00      ebédszünet

13.00 – 13.30      Héder Sándor: A Ford T modelltől az oktatás T modelljéig (Tekt)

13.30 – 14.00      Virágh Rajmund: Interim  menedzsment mint vezetési eszköz és karrierlehetőség (Tekt)

14.00 – 14.30      Detvay Sándor: Képzés- az autóipari minőségirányítás alapja (Tekt)

14.30 – 15.00      Kókai Tamás: Hatékonyság növelés és költségcsökkentés termelés-nyomkövető rendszerekkel (Tekt)

15.00 – 15.30      Tóth Tibor: Önnek is fejtörést okoz a cége „egészsége”? Hogyan lendüljünk tovább a holtponton, mielőtt ésszerűtlen fogyókúrába kezdenénk? (Tekt)

15.30 – 16.00      Szalontai Gábor: Interim mérnökszolgáltatás- a professzionális erőforrás (Tekt)

16.00 – 16.30      Héder Sándor: A Ford T modelltől az oktatás T modelljéig (Tekt)

 

November 8.

10.30 – 11.00      Tóth Tibor: Önnek is fejtörést okoz a cége „egészsége”? Hogyan lendüljünk tovább a holtponton, mielőtt ésszerűtlen fogyókúrába kezdenénk?  (TEKT Képzési és Tanácsadó Kft.)

11.00 – 11.30      Trigo

13.00 – 13.30      Weishaupt Hőtechnikai Kft: Korszerű hőtermelő berendezések az autóiparban

14.30 – 15.00      Tequa Kft.: TIR 1-es beszállítók fejlesztési tapasztalatai

15.00 – 15.30      Kókai Tamás: ERP rendszerek, a valóság és ami közöttük van (TEKT Képzési és Tanácsadó Kft)

 

November 9.

10.30 – 11.00      Érseki Csaba: Műanyagos és környezettudatos gondolkodásmód a beszállító iparban (TEKT Képzési és Tanácsadó Kft.)

13.00 – 13.30      Weishaupt Hőtechnikai Kft: Korszerű hőtermelő berendezések az autóiparban

15.00 – 15.30      Tóth Tibor: Önnek is fejtörést okoz a cége „egészsége”? Hogyan lendüljünk tovább a holtponton, mielőtt ésszerűtlen fogyókúrába kezdenénk? (TEKT Képzési és Tanácsadó Kft.)

Autotechnika2013

Konferencia program – Autótechnika (F pavilon, Fórum színpad)

 

2013. november 7., csütörtök

Kiemelt téma: OKTATÁSA kiállítás nyitónapjának központjában az ifjúság, a jövő nemzedéke, a szakmai utánpótlás áll. Az előadások, kerekasztal beszélgetés megadják a lehetőséget, hogy az autósszakma és az autóipari szakképző iskolák képviselői egymásra találhassanak. „Milyen ma az autós szakmák képzésének helyzete?”, „Mit igényel a szakma?”, „Miből tanítsunk, miből tanuljunk?” – csak néhány kérdés a konferenciák, bemutatók témáiból.

A kiállító cégek többsége erre a napra külön HR és toborzóprogramokkal készül, bemutatják tevékenységüket, a munkavállalók számára kínált vonzó lehetőségeiket, ugyanakkor az oktatási intézmények is összemérhetik erejüket egymással és az ipar igényeivel.

13.00- Az autós szakmák képzésének helyzete

Előadók: A pódiumbeszélgetést Bagi Mihály (AOE szakképzési tagozat) vezeti, a szakképzés és a szakma kapcsolatáról vitaindító előadást tart Spindler Tibor (AOE elnök), tájékoztatást ad Csóti Ferenc, az NFM oktatási szakértője, a technikusképzés tananyagának irodalmi forrásait dr. Nagyszokolyai Iván (Autótechnika főszerkesztő) mutatja be.
(F pavilon, Fórum színpad)

2013. november 8., péntek

Kiemelt téma: TUDÁS November 8-án az előadások és esettanulmányok bemutatásának középpontjában a naprakész tudás és a piaci tendenciák ismerete áll majd. A szakmai beszélgetéseken technikai körképet kapnak a látogatók az ismeretforrásokról, műszerekről, módszerekről, műszaki vizsgáztatásról, valamint a „Mit hozott a technikában az euro 6?” és a „Merre tart a műszaki vizsgáztatás?” kérdésekre is választ adnak az előadók.

10.30- Környezetbarát-e az alternatív járműhajtás?

Előadók: Dr. Emőd István docens úr előadása (BME Gépjárművek és Járműgyártás Tanszék) ezeket a ma nagyon aktuális kérdéseket tárgyalja. Felkért hozzászólóink pedig az alternatív gépjárművek vizsgálati módszereiről, javítási lehetőségeiről adnak számot a hallgatóságnak.
(F pavilon, Fórum színpad)

14.00- Autótechnikai körkép

Előadó: dr. Nagyszokolyai Iván, az Autótechnika főszerkesztője
(F pavilon, Fórum színpad)

2013. november 9., szombat

Kiemelt téma: VÁSÁR – A kiállítás zárónapja a vállalkozásokat leginkább érdeklő témájú rendezvényeket, találkozókat vonultatja fel. Az „Együtt a szakma” alapgondolatra épülő programok között szerepel többek között a „Mit tehetünk a feketegazdaság ellen?” konferencia és a „Túlélési praktikák”-ról szóló találkozó is, és megtudhatjuk, hogy nálunk „Üzlet-e a veterán?”

10.30- Üzlet a veterán?

Előadók: A beszélgetés moderátora Ocskay Zoltán, a Veterán Autó és Motor folyóirat főszerkesztője, felkért hozzászólók: Borsche Károly, Berezvai Gábor (Autóklub), Pásztor Tamás (Pásztor Classic), Hidvégi János (Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum), Hervay Péter (Óbudai Egyetem), valamint Juhász Péter (Mercedes-Benz Hungária Kft.), aki betekintést ad a cég veteránalkatrész és szakirodalmi kínálatába.
(F pavilon, Fórum színpad)

13.00- A feketegazdaság ellen ki és mit tud tenni?

Előadók: A vitaindítókat az Autós Nagykoalíció elnöke, Knezsik István, az Autószerelők Országos Egyesületének elnöke, Spindler Tibor és Ulcz Miklós, a fogyasztóvédelem szakembere tartja. Ott lesznek az autóalkatrész-kereskedelem, a garázsberendezés kereskedelem, szervizhálózatok képviselői.
(F pavilon, Fórum színpad)

További programok

 

EDU+WORK Találkozz a jövőddel! – járműipar-specifikus pályaorientációs, karrierépítő és állásbörze betétprogram – virtuális túra
A regisztrált látogatók bejárhatják mindazokat a kiállítókat, akik regisztrálnak e programba (katalógusban jelölve) képzési-oktatási vagy munkahely kínálattal.

Járműipari Életpályamodellek – a magyarországi járműfejlesztési régiók bemutatkozása iskolától a munkahelyig.
Közös standon mutatkoznak be az egyes járműipari régiók ipari, oktatási és önkormányzati szereplői: Győr, Kecskemét, Vas-Zala Nyugat-Pannon régió

Egyetemek utcájaműszaki iskolák bemutatkozása: képzési formák, vállalati együttműködések, K+F eredmények (Budapesti Műszaki Egyetem, Miskolci Egyetem, Nyugat-magyarországi Egyetem – Sopron, Széchenyi István Egyetem – Győr)

A Járműipari Forgalmazók Szellemi Tulajdon-védelmi Szakmai Egyesülete (JAF) 3 napos előadás-sorozatot szervez standján a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal (NAV) közösen, melyre várnak minden érdeklődőt, aki felvilágosítást szeretne kapni a szellemi tulajdon-védelemről, annak jogi hátteréről, szabályairól. (F pavilon)

A gyakorlat és az elméleti háttér mellett a megelőzés is jelen lesz a rendezvényen. A „Látni és Látszani” standon ingyenes látásellenőrzésre jelentkezhetnek látogatóink. (F pavilon)

A Puma Tools a kiállítás ideje alatt naponta több alkalommal szakmai bemutatót tart, melyek alkalmával a cég szakemberei élesben mutatják be a porlasztó és izzító gyertya kiszerelő készleteket. (F pavilon)

“Magyarok a világ járműgyártásában” bemutató (G pavilon):

A Magyar Veteránautós és Motoros Szövetség standján két témát érintő bemutatót láthatnak majd az érdeklődők:

1./ „Magyar motorkerékpár technika története”, amit tabló sorozat, illetve motorkerékpárok (15-20 db) tesznek színessé

2./ „Barényi Béla munkássága” egybekötve „50 éves a Pagoda W113 Mercedes” c. bemutatóval, ahol szintén tablók, illetve a járművek (Pagoda Mercedes) kerülnének kiállításra

 

Látogatói online regisztráció az ingyenes belépésért:

http://www.automotivexpo.hu/cnc

 

További információ

Az AUTOMOTIVE HUNGARY 2013 honlapján.