Ingyenes CAM rendszerek SolidWorks alá 1.- HSMXpress

hsmx

hsmx

Az így fejlesztett integrált rendszerekben könnyen megoldható a modell asszociativitás és a modellszerkesztő és megjelenítő modulok is adottak. Az ilyen CAM rendszerek nem rég jutottak el arra a pontra, hogy 2.5D-s megmunkálásokat támogató verziójukat már ingyen is elérhetővé teszik a SolidWorks felhasználóknak.

Az egyik ilyen elsőként megjelent rendszer a HSMWorks 2,5D-s verziója, a HSMXpress. A HSMWorks CAM rendszer 2008-ban jelent meg és a kezdetektől úgy fejlesztik, hogy több szálon való számítást és a 64bites rendszereket támogassa. A HSMXpress ingyenes verzió tavaly jelent meg a piacon, majd nem sokkal később a céget felvásárolta az Autodesk. (De erről majd egy másik cikkünkben még szót ejtünk)
A HSMXpress egyik legnagyobb előnye, hogy a SolidWorks-be teljesen integrált kezelő felületének köszönhetően egy meglepően rugalmas és könnyen kezelhető CAM rendszert kapunk, melyet nagyon egyszerűen el tud 

hsmx

sajátítani minden SolidWorks felhasználó. Ezzel a kisebb gyártó cégek is lehetőséget kapnak, hogy az egyszerűbb programozási feladatokat korszerűen meg tudják oldani.

A HSMXpress-ben a szokásos 2,5D-s pályák – síkmarás, zsebmarás, kontúrmarás – mellett lehetőség van fúrások és menetmarás programozására is. Az elkészült pályák szimulációját is elvégezhetjük akár anyagleválasztás megjelenítésével is. Az elkészült szerszámpályákról egyszerűen készíthető beállási lap is, melynek sablonját XML

hsmx

formátumban könnyen szerkeszthetjük. A szerszámpályák G kód konverziójához számos szabványos posztprocesszort kapunk, melyek JavaScript formátumban könnyen szerkeszthetőek és melyhez egy jól kezelhető dokumentumot is kapunk. Az elkészült NC kódot a programhoz ingyenesen járó (!) Cimco editorban nyithatjuk meg, ahol közvetlen grafikus megjelenítésre is lehetőség van.
A rendszerről egy bemutatót láthatunk az EuroSolid 2014-es őszi rendezvényén.

 

 

 

További információ:

honlap :  http://www.hsmworks.com/hsmxpress/

 

Megosztás
[
    ]