Hurco az EMO Hannover 2013 kiállításon

A Hurco technológiai blogjáról már több érdekes cikket is leközöltünk, így mostanra időszerűvé vált, hogy a cég egészét és fő tevékenységi körüket is bemutassuk. Erre pedig mi sem jelentett volna jobb lehetőséget, mint egy interjú Michael Auerrel, a Hurco GmbH ügyvezetőjével az EMO Hannover 2013 során.

Mint kiderült az amerikai gyökerekkel rendelkező vállalat nagy múltra tekint vissza, már több mint 40 éve, egészen pontosan 1968-ban jött létre. Szerszámgépeik mára a világ minden táján megtalálhatók, de legfőbb piacuknak Európát tekintik. A térség képviseletét a Németországban található Hurco GmbH látja el, amely összesen 24 országért felelős, beleértve a legtöbb kelet-európai országot, köztük Magyarországot is. Hazánkban a Single Product Kft. képében viszonteladó és szerviz partnerrel is rendelkeznek.

Az idei kiállítá kapcsán Mr. Auer megjegyezte, hogy egyre nagyobb az érdeklődés az öttengelyes gépek iránt, így az EMO 2013 központi témája is egy ilyen szerszámgép a standjukon. Megrendeléseiknek majdnem a fele öttengelyes képekre érkezett, ami világosan tükrözi, hogy milyen irányba halad az ipar. Legkeresettebb modelljük a VMX42SRTi, amiről megtudhattuk, hogy ez egy univerzális öttengelyes gép, dönthető B-tengellyel és a fő asztalba süllyesztett, nyomatékmotorral szerelt körasztallal. A gép legfontosabb tulajdonsága a rugalmassága, így számos alkalmazási területen megállja a helyét, legyen szó akár a szerszámiparról, a repülőiparról, a gépjárműiparról vagy általános megmunkálásokról. A szerszámgép képességeit bizonyítandó, az interjú után egy élő forgácsolási bemutatót is volt szerencsénk megörökíteni.

A kiállított gépeken felül Mr. Auer a cég vezérlőjére hívta még fel a figyelmet, ami teljes mértékben saját fejlesztés. A Hurco WinMax dialógus programozáson alapszik, két grafikus kijelzővel is rendelkezik, és kezelése igen egyszerű. Mint megtudhattuk, a fő hangsúlyt a programozási nyelv könnyű elsajátíthatóságára helyezték, így a felhasználó már néhány napi oktatás után képes a tudását a valódi gyártási környezetben kamatoztatni.

Beszélgetésünk során azt a következtetést vontuk le, hogy a Hurco az intelligens és hatékony gyártás megvalósítására törekszik, így nem véletlen a szlogen választásuk sem: “Mind over Metal”

[nggallery id=149]

További információ:

A Hurco nemzetközi oldalán.

A Single Product Kft. honlapján.

Megosztás
[
    ]