Delcam for SolidWorks XPRESS – ingyenes CAM SolidWorks alá

Nem véletlen, hogy a fejlesztőknek megéri befektetni egy integrált verzió fejlesztésébe, hiszen a SolidWorks elterjedtsége miatt igen nagy meglévő felhasználóbázist tudnak megcélozni a CAM rendszerükkel.

Hasonlóan alakult ez a FeatureCAM-el is, melyet 2005-ben a Delcam felvásárolt. A FeatureCAM-nek is elkészült a SolidWorks-be integrált változata, melyet Delcam for SolidWorks néven ismerünk. A SolidWorks alá ingyenesen elérhető CAM rendszerek megjelenésének sorából a Delcam sem akart kimaradni, ezért elkészítették a Delcam for SolidWorks XPRESS változatát, mely tulajdonképpen egy teljes értékű 2.5Ds CAM rendszer.

Delcam for SolidWorks-xpress

Delcam for SolidWorks-xpress

 

 

 

A Delcam for SolidWorks XPRESS hasonló alap előnyökkel rendelkezik mint az összes SolidWorks-be integrált CAM rendszer:

  • A SolidWorks hatékony tervezési és megjelenítési lehetőségei adottak.
  • A kezelőfelület a SolidWorks-be integrált, tehát ugyanazzal az egyszerűséggel és rugalmassággal rendelkezik, mint maga a tervező rendszer.
  • Teljes asszociativitás a 3D-s modellel, hiszen egy munkatérben dolgozunk.

A Delcam for SolidWorks XPRESS egy „feature alapú” 2.5D-s CAM rendszer, ami azt jelenti, hogy akár a SolidWorks modellezés során használt alaksajátosságok, akár a rendszer által felismert(etett) alaksajátosságok kerülnek megmunkálásra. Ezzel a módszerrel a program gyakorlatilag automatikusan ajánl szerszámot és technológiát az adott terület megmunkálására, így azok számára is egy hatékony CAM megoldást biztosít, akiknek nincsen nagy CAM programozási tapasztalatuk.

Delcamforsolidworks

Az elkészült szerszámpályák a SolidWorks grafikus területén szimulálhatóak és vizsgálhatóak ütközésre. A szerszámpályákból készíthető gyártási dokumentáció és NC program is természetesen.

Fontos megjegyezni, hogy a programhoz meglepően bőséges oktató anyag érhető el a Delcam for SolidWorks XPRESS honlapján (http://www.delcamforsolidworks.com/xpress/) , ahol számos videó segíti a program elsajátítását. A programban beépített oktatóanyag van, mely videók segítségével végig vezeti a tanulót úgy, hogy mellette ugyan azon a modellen párhuzamosan gyakorolhatja is a látottakat.

 

További információ:

A Delcam for SolidWorks honlapján.

Megosztás

Kollár József

Kollár József vagyok, több mint 10 éve foglalkozom CAM rendszerek támogatásával. (SolidCAM, HSMWorks - Fusion360, PowerMILL, ArtCAM - Carveco) Korábban szerszámgyártásban dolgoztam CAM programozóként, ahol sok szakmai tapasztalatot szereztem. Cikkeimmel ezen idő alatt elsajátított tapasztalatokat és az adott CAM rendszer működési logikájának megértését szeretném átadni nektek. 

Tags:

[
    ]