Bemutatkozik a Mazak FabriGear MKII 220 lézeres csővágó

A Yamazaki Mazak a gyorsabb vágósebesség és a nagyobb feldolgozható átmérő érdekében fejlesztette ki a FabriGear lézeres csővágó megoldásának második generációját. A főként szerkezetgyártással foglalkozók számára ajánlott FabriGear MKII két változatban, 220-as és 400-as kivitelben érhető el, ami a maximálisan megmunkálható alkatrész átmérőt jelöli.

A rendszer fontos jellemzője, hogy négyszög és kör keresztmetszetű zártszelvényeken felül H, I és L profilok megmunkálására is alkalmas. Az alapanyag mozgatásáról a megmunkáló zóna két oldalán elhelyezett két-két tokmány gondoskodik, így akár egy öt méteres cső is teljes hosszán megmunkálható egyetlen folyamatban. A megmunkáló zónában elhelyezett 3D-s lézervágó fej pontosságát számos intelligens funkció biztosítja. Ilyen például a hegesztési élek pozicióját ellenőrző szenzor, a beépített mérőtapintó és a csúcstechnológiás CNC vezérlés.

Az idei EMO Hannoveren kiállított FabriGear MKII 220-ról Gabriele Peruzzo, a Mazak Italia Srl európai alkalmazástechnikai vezetőjével készítettünk interjút. Elmondása alapján a gép legnagyobb előnye, hogy egy folyamatban több műveletet, lézervágást, menetfúrást, élletörést és hegesztés előkészítést is végre tud hajtani.

Technikai paraméterek:

Lézerteljesítmény2,5 kW, 4 kW
Maximális csőhossz8 m (opcionális: 6m, 12m, 15m)
Pozicionálási pontosság (X, U, V)±0.05 / 500 mm
Pozicionálási pontosság (Y)±0.01 / 500 mm
Pozicionálási pontosság (Z)±0.01 / 100 mm
Mozgástartomány (X, U, V)8955 mm, 8779mm, 2315 mm,
Mozgástartomány (Y)985 mm
Mozgástartomány (Z)370 mm
Mozgástartomány (A)±99999.999°
Mozgástartomány (B)±135°
[nggallery id=145]

További információ:

A Yamazaki Mazak lézertechnológiai oldala.

A YAMAZAKI MAZAK Magyarországi Fióktelepének honlapja.

Megosztás
[
    ]