Az Autodesk felvásárolná a Delcam -ot!

Autodesk DelcamAz Autodesk ajánlatot tett a Delcam cég tőzsdén elérhető részvényeinek megvásárlására. A Delcam cég tőzsdén lévő részvényeinek megvásárlásával többségi tulajdont ha nem is, de jelentős befolyást szerezhet az amerikai Autodesk az angol Delcam cégben.

Az Autodesk pénzügyi helyzeténél fogva nem először vásárol(na) fel szoftver fejlesztő céget (korábban MoldFlow vagy a nemrégiben felvásárolt HSMWorks, melyről mi is hírt adtunk). Az ajánlattétel pénzügyi szempontból semmilyen kérdést nem vet fel, hiszen a Delcam cég hosszú ideje nyereségesen működik. Az ajánlatétel érdekesebb aspektusa, hogy az Autodesk nemrégiben felvásárolt HSMWorks CAM szoftverrel indította útjára az Autodesk CAM megoldását, mely hamarosan elérhető lesz. Kérdés, vajon hogyan szeretné az Autodesk a portfóliójába illeszteni a CAM megoldásáról ismert Delcam céget (PowerMILL és FeatureCAM), hiszen ezzel komoly konkurenciát teremtene a saját, épp most kifejlesztett rendszerének.

A pontos válaszok még váratnak magukra, mind az eladás sikeres megvalósulásáról (hiszen azt a részvényeseknek is jóvá kell hagyni) illetve, hogy milyen mélységben és milyen formában fog változást okozni ez a Delcam cég jövőjében. Minden esetre mindkét cég vezetője pozitívan nyilatkozott az ajánlattétellel kapcsolatban.

Forrás: http://www.birminghampost.co.uk/business/business-news/delcam-tipped-deal-autodesk-development-6280145

 

Megosztás

Kollár József

Kollár József vagyok, több mint 10 éve foglalkozom CAM rendszerek támogatásával. (SolidCAM, HSMWorks - Fusion360, PowerMILL, ArtCAM - Carveco) Korábban szerszámgyártásban dolgoztam CAM programozóként, ahol sok szakmai tapasztalatot szereztem. Cikkeimmel ezen idő alatt elsajátított tapasztalatokat és az adott CAM rendszer működési logikájának megértését szeretném átadni nektek. 

Tags:

[
    ]