Az Autodesk digitális prototípus-készítés segítségével indította be új vállalkozását a motorkerékpár-rajongó

Jim Carducci, a Carducci Dual Sport alapítója és elnöke régóta álmodozott arról, hogy egy Harley Davidson Sportster motort aszfalt/terepmotorrá alakítson. Így Carducci azt tette, amit minden vállalkozó szellemű mérnök tett volna a helyében: a technológia segítségével megvalósította az álmát.

Carducci alkotásával, amelyet az Autodesk Product Design Suite programcsomaggal készített, a szenvedélyes Harley-rajongóknak nem kell választaniuk a nyílt utakon és autópályákon száguldó közúti motorok és a poros ösvényeken és huppanós talajon is boldoguló terepmotorok között.

[youtube]a5iA1hkHtjc[/youtube]

A Carducci Dual Sport átalakító-készletével a Sportster mindkét terepen kiválóan teljesít. Carducci olyan innovatívan használta az Autodesk digitális prototípus-készítési szoftverét a motorátalakító alkatrészek tervezéséhez, hogy vállalata októberben elnyerte a “Hónap Autodesk feltalálója” címet.

Carducci eredetileg azért tervezte az átalakító-készletet, mert az őt magát érdekelte személyes használatra, de amikor látta, hogy a piacon nincs hasonló ajánlat, megalapította új vállalatát.

Kisvállalatként is megengedhettük maguknak az egész Product Design Suite programcsomagot. Ebbe a csomagba olyan eszközök is beletartoznak, amelyek révén igazán professzionális-szintű terméket tudtunk alkotni” – mondta el Carducci.

A motorkerékpárok dinamikus gépek, így az átalakító-készlet elkészítése során az egyik első feladat az volt, hogy az alkatrészek geometriája helyes legyen, hogy ne lépjen fel vibráció vagy nagy sebességű oszcilláció az átalakított motor haladása közben. Az Autodesk AutoCAD szoftverben a Carducci Dual Sport előre kitapasztalhatta az egész geometriát, hogy megfelelő legyen az architektúra.

Ezután a vállalat a Product Design Suite részét képező Autodesk Inventor 3D szoftverrel készítette el az átalakító-készlet alkatrészeinek digitális prototípusát: karokat, villákat és bilincseket a gyári Harley Sportster megemeléséhez, amely így távolabb kerül a talajtó,l és javul a lengéscsillapítása. Az Inventor szilárdságtani elemzőeszközével kialakíthatták a teherbírás és a tömeg közötti optimális egyensúlyt, így az alkatrészek könnyűek, de szilárdságilag biztonságosak.

A Carducci Dual Sport egyszerűen elküldte az Inventor-fájlokat egy helyi gépműhelynek gyártásra, az Autodesk Showcase 3D látványtervező szoftverével pedig valósághű és részletes rendereléseket hozhattak létre az átalakító készlethez a potenciális ügyfelek számára.

Amikor az új ipari forradalomra gondolok, specializált termékeket tervező és gyártó kicsi, rugalmas vállalatokat látok magam előtt, és mi egyértelműen ilyenek vagyunk” – mondta el Carducci.

Az Autodesk digitális prototípus-készítési megoldásairól az autodeskforum.hu közösségi oldalon talál további cikkeket.

Megosztás
[
    ]