PowerMILL 2014 újdonságai – Vortex és Machine DNA

powermill_2014_logovortex_szerszámpályaAz új verzióban debütált Vortex szerszámpálya, a Delcam által szabadalmaztatott modern nagyoló pálya. (Ezekről a pályákról egy korábbi cikkünkben mar írtunk. A Vortex pálya az oldallépést változtatja úgy, hogy a vágási szög egy bizonyos maximum értéknél ne legyen nagyobb. Ezzel a megoldással jelentős megmunkálási idő takarítható meg, hiszen a szerszámpálya jóval egyenletesebb terhelést biztosít, mint a hagyományos ofszet nagyolás. Az egyenletesebb terhelés révén lehetőség nyílik nagyobb fogásvételek alkalmazására, így a megmunkálási idő csökkenése mellett a szerszám élettartama is jelentősen megnő.

machinedna

 

A másik újdonság az egyedülálló MachineDNA, mely úgyszintén egy szabadalmaztatott eljárás. A MachineDNA tulajdonképpen a valós megmunkálási környezetünk „újlenyomatát” képezi le és ezt a karakterisztikát adja tovább a Vortex technológiának, mely így a valós megmunkálási körülményekhez tudja optimalizálni a szerszámpályát. Ezzel egy egyedülálló megoldást biztosítva arra, hogy a szerszámpálya számításakor a valós megmunkálási környezetre optimalizált pálya készülhessen.

Ezen két technológia együttes használatával 60%-os megmunkálási időcsökkenés mellett megnövekedett szerszám élettartamot ígér a cég. A PowerMILL 2014-es verziójában olyan újdonságokkal találkozhatunk, mint a hordó alakú marószerszám alkalmazásának lehetősége, melyet főleg az 5-tengelyes megmunkálásoknál szoktak alkalmazni. További újdonság a szimuláció analízis, mellyel a többtengelyes megmunkálásoknál a tengelyek mozgása vizsgálható grafikusan. A további újdonságokról a Delcam hivatalos oldalán olvashatunk.

 

További információ:

ujdonságok :  http://www.delcam.tv/pm2014/lz/en/whats-new.html

honlap :  http://www.powermill.com/

Megosztás

Kollár József

Kollár József vagyok, több mint 10 éve foglalkozom CAM rendszerek támogatásával. (SolidCAM, HSMWorks - Fusion360, PowerMILL, ArtCAM - Carveco) Korábban szerszámgyártásban dolgoztam CAM programozóként, ahol sok szakmai tapasztalatot szereztem. Cikkeimmel ezen idő alatt elsajátított tapasztalatokat és az adott CAM rendszer működési logikájának megértését szeretném átadni nektek. 

Tags:

[
    ]