Közös TECNO.team és Gravitas 2000 Kft. technológiai napok

2013. szeptember 5-6-án tartotta a YASDA magyarországi képviselete, a TECNO.team és a Gravitás 2000 Kft. idei Technológiai napok rendezvényét. Az esemény központi témája a “Nagy precizitású HSC keményfém megmunkálás a szerszám és forma gyártásban” volt.

A rendezvény első felében előadásokat hallgathattak meg a résztvevők.  Dr. Markos Sándor a HSC technológia előnyeiről és a keményfémek megmunkálhatóságáról beszélt. Kiemelte azt az új keletű fogalmat, amit angolul “hardprecision”-nek neveznek és nagypontosságú kemény megmunkálásokat jelöli. Kitért az alkalmazási nehézségekre is, valamint a gyártóeszközökkel, mint a szerszámgép, a készülékezés, a szerszámbefogókkal szemben támasztott magas követelményekre is.

Juhász Mihály, a WEDCO és NIKKEN képviseletében a legújabb és leghatékonyabb szerszámozási és szerszámrögzítési megoldásaikat mutatta be. Kenzo Chikada, a Yasda németországi képviseletétől a legújabb gépekről és technológiai újításaikról beszélt.

Rövid szünetet követően Kocsis Péter a BÜTTNER Kft. múltjáról, jelenéről és jövőjéről mesélt, majd Akira Uehara beszélt, a YASDA fejlesztési irányairól. Az előadások zárásaként, hogy a résztvevők teljes képet kaphassnak a “hardprecision” sokrétűségéről, Sebők Róbert a VARINEX képviseletében beszélt a technológiát támogató szoftver rendszerekről.

Az előadások végeztével ebéd következett, majd a résztvevők közösen átmentek a Gravitás 2000 Kft. telephelyére, ahol élő szerszámgép bemutatón ismerhették meg a YASDA V i40 nagypontosságú gép képességeit. A nap zárásaként Hajagos Lajos a Gravitás 2000 Kft. eddigi eredményeit mutatta be és beszélt a jövőbeni kihívásokról.

[nggallery id=131]

További információ

 

Megosztás
[
    ]