Bemutatkozott a hyperMILL 2013 és a vadonatúj hyperCAD-S

Az egyik vezető CAM fejlesztő cégnek számító OPEN MIND Technologies az idei EMO Hannoveren mutatta be hivatalosan az új hyperMILL 2013 CAM szoftvercsomagját, amely számos új, hatékony funkciójának köszönhetően még egyszerűbb és gyorsabb kezelhetőséget biztosít a felhasználóknak. A 25-ös csarnok K16-os standján az idei év legnagyobb újdonsága a cég frissen debütáló hyperCAD®-S geometriai modellező motorja volt, amely tökéletes párosítás a hyperMILL CAM szoftver mellé.

A hyperMILL 2013-as verziója új funkciók sokaságát vonultatja fel a vállalat újonnan kitűzött céljai szerint. A millTURN funkció, amely az utóbbi időben egyre nagyobb jelentőségre tett szert a sokoldalú maró-esztergáló központok elterjedésével, immár képes a teljes szerszámgép szimuláció valamint a tokmányok és befogók ütközésvizsgálatának futtatására. Ezen felül a nehezen kezelhető anyagok, mint például az iconel és a titánötvözetek megmunkálását segítő szolgáltatás is beépítésre került, amely a változtatható beállási előtolást és az automatikus rézsűzést is képes kezelni. A millTURN csomag támogatja az állóbáb és a szegnyereg alkalmazását, mind automatikus, mind kézi pozicionálással, és a kontúrok optimális kialakításához egyedi forgácsolási paraméterek használatát is lehetővé teszi.

hyperMILL 2013 bordamegmunkáló funkció

hyperMILL 2013 bordamegmunkáló funkció

A hyperMILL 2.5D és Macro összetevőjét továbbgondolva, az OPEN MIND fejlesztői létrehoztak egy új minimum távolság paramétert a furatok elhelyezéséhez, továbbá egy általános zseb alaksajátosságot a zsebek létrehozásához, az általános furat alaksajátossághoz hasonlóan. További kiegészítő a 2D-s kontúrozó funkció is, amely javítja a hibakompenzációt és a tűrésellenőrzést. A 2.5D-s kiegészítőt is kibővítették, hogy magában foglalja a hyperMILL nagyoló stratégiáját a hyperMAXX-ot, valamint egy zsebmaró funkciót is.

A hyperMILL 2013 összetettebb megmunkálásokhoz kialakított 3D-s funkciói is átdolgozáson estek át, immár többek között magában foglalnak egy teraszoló ciklust is a kúpos szerszámok jobb ellenőrzéséhez. További bővítmény a 3D-s bordamegmunkáló ciklus, amely kúpos szerszám esetén is felismeri a hornyokat, és teljes körű ütközésvizsgálatot biztosít.

Öttengelyes impeller megmunkáló funkció

Öttengelyes impeller megmunkáló funkció

Öttengelyes megmunkálásnál a hyperMILL 2013 teljesen új távlatokat nyit meg. Öttengelyes fúráshoz finomabb mozgást és nagysebességű pozícióváltást alkalmaz a ciklusidő csökkentéséhez. Ezen felül az OPEN MIND kifejlesztett egy öttengelyes mozgásellenőrző rendszert, ami a beállások során felügyeli a szerszám és az aktuális munkadarab geometria helyzetét. Az öttengelyes platform további kiegészítése az öttengelyes impeller funkció, ami a szerszámpályák sima átmenetét és kiterjesztését biztosítja impellerek nagyolása és simítása közben, ezáltal jelentősen csökkentve a tervezési időt és a ciklusidőt is.

A hyperCAD-S egy vadonatúj CAD rendszer, mind felépítésében, motorjában, grafikájában, adatbázisában, kezelőfelületében és API felületében is egy teljesen új fejlesztés eredménye.

A CAD rendszer nagymértékben alkalmazkodott a CAM specifikus feladatokhoz és különleges kialakításának köszönhetően az NC programozók speciális igényeinek is megfelel. Az újonnan fejlesztett hyperCAD-S motornak nem jelent problémát a külső forrásból származó adatok kezelése, a felhasználók bármikor könnyedén módosíthatják a geometriai elemek bármelyikét.

A rendszer a görbéket és a szabadformájú felületeket Bezier és NURBS geometriákkal képezi le. Az alapvető modellező funkciókon kívül a motor képes számos, kifejezetten a CAM programozók munkájának elősegítésére létrehozott olyan geometriát is kezelni, mint például a szerszámpályák, a poligonhálók és a pontfelhők.

További információ:

Az OPEN MIND Technologies AG céges weboldalán (www.mum.de).

Illetve a www.openmind-tech.com oldalon.

A hyperCAD hazai forgalmazója: www.varinex.hu

Megosztás
[
    ]