Bemutatkozik az olasz FPT Industrie S.P.A.

Az idei EMO Hannover alkalmával lehetőségünk nyílt számos új céget is megismerni, köztük az olasz FPT Industrie szerszámgépgyártó vállalatot. A standon Stefano Lenarduzzival, a cég műszaki igazgatójával beszélgettünk, aki elmondta, hogy az észak-olaszországi Velence szomszédságában található több mint 27.000 négyzetméteres telephelyükön elsősorban marógépek, megmunkáló központok és függőleges esztergák gyártásával foglalkoznak. Legfőbb piacuk a repülőgép-, a szerszám- és az energiaipar, ami a kiállított gépek méretéből is egyértelműen látszott. Egyedi megoldásaikat több csúcstechnológiás autógyártó, köztük a Ferrari és a Lamborghini, valamint a Forma 1 is használja.

Az FPT Industrie rengeteg enerigát fordít a kutatásra és fejlesztésre, így számos olyan szabadalommal rendelkeznek, ami igazán egyedivé teszi szerszámgépeiket a piacon. Központi üzemükön kívül Wiesbadenben, Moszkvában, Detroitban, Pekingben, Shanghaiban és Szöulban is rendelkeznek telephellyel, így gépeik szervizelése a világ minden pontján gyorsan és hatékonyan történik.

Az idei kiállításon egy hat méter magas oszloppal és 120 tonnás asztallal rendelkező Spirit megmunkáló központot, valamint egy lineáris tengelyekkel szerelt Dinomax portálos megmunkáló központot tettek közszemlére. A cég munkatársai végtelenül készségesek voltak, így a gépeket néhány nem mindennapi perspektívából is rögzíthettük, valamint saját szemünkkel is meggyőződhettünk a gépek egyszerű programozhatóságáról, ugyanis a gépkezelők ott helyben, a stábunk kéréseinek megfelelően írták és módosították a bemutató programokat, hogy azok minél látványosabb vizuális élményt nyújthassanak.

További információ

Tecno.Team honlapján

Kapcsolattartó

Thiery Tamás
Tel.: +36 30 946 7147
Email: thiery@t-email.hu