Bemutatkozik az olasz FPT Industrie S.P.A.

Az idei EMO Hannover alkalmával lehetőségünk nyílt számos új céget is megismerni, köztük az olasz FPT Industrie szerszámgépgyártó vállalatot. A standon Stefano Lenarduzzival, a cég műszaki igazgatójával beszélgettünk, aki elmondta, hogy az észak-olaszországi Velence szomszédságában található több mint 27.000 négyzetméteres telephelyükön elsősorban marógépek, megmunkáló központok és függőleges esztergák gyártásával foglalkoznak. Legfőbb piacuk a repülőgép-, a szerszám- és az energiaipar, ami a kiállított gépek méretéből is egyértelműen látszott. Egyedi megoldásaikat több csúcstechnológiás autógyártó, köztük a Ferrari és a Lamborghini, valamint a Forma 1 is használja.

Az FPT Industrie rengeteg enerigát fordít a kutatásra és fejlesztésre, így számos olyan szabadalommal rendelkeznek, ami igazán egyedivé teszi szerszámgépeiket a piacon. Központi üzemükön kívül Wiesbadenben, Moszkvában, Detroitban, Pekingben, Shanghaiban és Szöulban is rendelkeznek telephellyel, így gépeik szervizelése a világ minden pontján gyorsan és hatékonyan történik.

[youtube]FZzyk6qbnq0[/youtube]

Az idei kiállításon egy hat méter magas oszloppal és 120 tonnás asztallal rendelkező Spirit megmunkáló központot, valamint egy lineáris tengelyekkel szerelt Dinomax portálos megmunkáló központot tettek közszemlére. A cég munkatársai végtelenül készségesek voltak, így a gépeket néhány nem mindennapi perspektívából is rögzíthettük, valamint saját szemünkkel is meggyőződhettünk a gépek egyszerű programozhatóságáról, ugyanis a gépkezelők ott helyben, a stábunk kéréseinek megfelelően írták és módosították a bemutató programokat, hogy azok minél látványosabb vizuális élményt nyújthassanak.

További információ

Tecno.Team honlapján

Kapcsolattartó

Thiery Tamás
Tel.: +36 30 946 7147
Email: thiery@t-email.hu