Az RS Components exkluzív videós oktatóanyagokat tesz közzé az Arduino Robotról

OXFORD, Egyesült Királyság, 2013. október4. – Az RS Components (RS) a világ vezető, magas színvonalú szolgáltatást nyújtó, elektronikai és karbantartási termékekre szakosodott forgalmazója, valamint az Electrocomponents plc (LSE:ECM) kereskedelmi márkája öt exkluzív oktatóvideót tett közzé, amelyekben az Arduino megalkotója, Massimo Banzi bemutatja az Arduino Robotot, és megismerteti a nézőket az új, nyílt forrású, kerekekkel felszerelt hardver különféle jellemzőivel.

ArduinoRobot

ArduinoRobot

A videókat ma mutatták be a Rómában megrendezett Maker Faire szakkiállításon, és azok kizárólag az RS YouTube-csatornáján tekinthetők meg angol nyelven, francia, német, egyszerűsített és hagyományos kínai, valamint japán feliratokkal.

Az öt 10 perces videóból álló sorozat gyakorlatias és szórakoztató hangnemben vezeti be az érdeklődőket a Robot használatába. A videókban Massimo Banzin kívül szerepel az Arduino társalapítója, David Cuartielles, valamint az Arduino interakciódizájnere, Xun Yang is, akik izgalmas példaprojekteket mutatnak be:

  1. Bevezetés az Arduino Robot használatába – a Robot programozásához szükséges Arduino IDE kicsomagolása, felcsatolása és használata
  2. LOGO és a Robot távirányításaa kódpéldák helye az integrált fejlesztői környezetben (IDE), valamint a Robot irányítása univerzális tévé-távirányítóval
  3. Az akadályok kikerülése és stratégiák kialakítása különböző technikák használata a Robot és a szobában lévő tárgyak távolságának meghatározásához
  4. Vonalak követése vonalak követése a motorpanelen lévő infravörös szenzortömbbel
  5. Képek és hangoka képernyő használata és zene lejátszása a Robot hangszóróin

Massimo Banzi a következőt nyilatkozta: „Nagy örömömre szolgál bejelenteni az Arduino és az RS együttműködését a Maker Faire kiállításon. Öt exkluzív oktatóvideót készítettünk együtt az új Arduino Robotról. A videókban csatlakozik hozzám David Cuartielles és Xun Yang, akikkel az Arduino Robottal kapcsolatos összes témakört végigjárjuk – az alapoktól az összetettebb programozásig.  Az elmúlt időszak nagyon izgalmas volt az Arduino életében, és a csapatunk nagyon kíváncsi rá, hogy a vásárlók mikre használják majd a Robotot.”

„Az Arduino készítői által összeállított videók egyszerűen követhető, lépésenkénti útmutatót nyújtanak a Robot használatához és az arra alapuló projektek fejlesztéséhez” – mondta Glenn Jarrett, az RS Components globális termékmarketingért felelős vezetője. „Az informatív, mégis vidám videók mind az Arduino jelenlegi felhasználói számára, mind pedig a programozással most ismerkedők számára izgalmasak lesznek.”

A videók a következő címen tekinthetők meg: www.rs-components.com/arduino

 

További információ

A RS Components honlapja.

 

Megosztás
[
    ]