Amada Dynasaw 430 fűrész az EMO Hannover 2013 kiállításon

EMO Hannover 2013 Amada Dynasaw 430Az EMO Hannover kiállításon az AMADA standjára is ellátogattunk, ahol a cég legújabb fejlesztésű gépei közül ezúttal, a tavalyi EuroBLECH kiállítással ellentétben nem a lemezmegmunkálás kapta a legnagyobb hangsúlyt, hanem a szabályos és nem szabályos éllel történő forgácsolás. Kameránk előtt Ralph von der Höh, az AMADA forgácsolási részlegének értékesítési vezetője az új Dyanasaw 430 szalagfűrészről beszélt.

Elmondta, hogy a közepes méretű alapanyagok darabolására szánt Dynasaw 430 szalagfűrész géppel teljessé vált az AMADA automata fűrészek portfóliója. A japán fejlesztőközpontban a gép tervezésekor két fő célt tartottak szem előtt, a vágás sebességét, valamint hogy a gépkezelő felhasználóbarát módon tudja használni. Ahogy a gép neve is utal rá, a legnagyobb vágható anyagátmérő 430 mm. Terveik szerint a gép egy későbbi gépcsalád első tagja, melynek a többi tagja a közeljövőben lesz bemutatva.

EMO Hannover 2013 Amada Dynasaw 430A gép használatát jelentősen megkönnyíti a CNC vezérlés, mivel a gépkezelőnek csak az alapanyag méretét, alakját és anyagminőségét kell megadnia, a vezérlés ezek és az adatbázisa alapján meghatározza a szükséges előtolás és fűrészsebességet. Természetesen az így beállított értékek módosíthatók, illetve az adatbázis tovább bővíthető. A géphez új fűrész szalagot is terveztek, melyet Dynaband néven lehet megtalálni.

Az, hogy a gép felhasználóbarátabb lett, több apró részletnek is köszönhető. A szalag cseréje egyszerűbb lett, az alapanyag behelyezése, illetve kivétele is már könnyen elvégezhető, könnyebben tisztán tartható.

AMADA Dynasaw 430
Vágható mérettartomány (átmérő, mm)30 – 430
Vágható mérettartomány (a x b, mm)30 x 30 – 430 x 430
Maradékhossz (mm)35
Lökethossz (mm)700
 CNC vezérlés
 Három vágási mód
 Intelligens szalagvezető
[nggallery id=133]

További információ

Az AMADA gépek magyarországi forgalmazója az EPL-Tech Kft.

Megosztás
[
    ]