Amada CMB 230 tárcsás daraboló az EMO Hannover 2013 kiállításon

Az idei EMO Hannover kiállításon az AMADA forgácsolási részlegének értékesítési vezetője, Ralph von der Höh nem csak az új Dynasaw 430 szalagfűrészt mutatta be kameránk előtt, hanem az új CMB 230 tárcsás darabolót is.

A CMB típusú termékcsalád már régóta nagy sikernek örvend a vásárlók körében. Éppen a vevők visszajelzései alapján döntöttek úgy az AMADA fejlesztői, hogy kibővítik a termékcsaláddal megmunkálható alapanyagméretet. Ezzel a típussal már 230 mm átmérőjű köranyag vágható a korábbi 150 mm-rel szemben.

A gép hatékonyan alkalmazható kovácsoló technológia előgyártmányainak darabolására, mivel a gép állandó minőségű és pontosságú alapanyagot szolgáltat.

EMO Hannover 2013 Amada CMB 230

Ralph von der Höh kiemelte, hogy az új géppel kiváltható a korábbi több szalagfűrész alkalmazása egyetlen tárcsás darabolóval, mivel nagy sebességű, stabil vágást tesz lehetővé. A gépet főként a kovácsolásban alkalmazott lágyacél alapanyagok darabolására tervezték.

Nagy előnye az ollóval történő vágással szemben, hogy nem keletkezik az alakítás során deformáció, nem szükséges feszültségmentesíteni az anyagot. További előnyként Ralph von der Höh megemlítette, hogy a gép gazdaságosabban és környezetbarátabb módon üzemeltethető, mivel a vágáshoz nem használ hűtő-kenő folyadékot, csak levegő és olajködhűtést, a keletkező hőt a forgács viszi el.

AMADA CMB 230
Vágható mérettartomány (átmérő, mm)80 – 230
Vágható mérettartomány (a x b, mm)80 x 80 – 160 x 160
 Erős csúszóvezeték
 Lebegő mechanikájú satu
 Szervomotoros tárcsa visszahúzó mechanika
 Golyósorsó
[nggallery id=134]

További információ

Az AMADA gépek magyarországi forgalmazója az EPL-Tech Kft.

Megosztás
[
    ]