Tesztek igazolták: a Walter Color Select javítja a szerszám éltartamát

A Color Select, a Walter új, nagyteljesítményű szerszámanyaga az optimális alkalmazási jellemzőket a kopás egyszerű észlelésével egyesíti. A gyakorlati tesztek bizonyították, hogy a szerszáméltartam átlagosan közel 100 százalékkal nőtt.

A javított mikrokeménység és szívósság járul hozzá a szerszámanyag fokozott teljesítményéhez. A bevonat vastagsága ráadásul kisebb, mint a korábbi szerszámanyagon, és különleges eljárást alkalmaznak a bevonat mechanikus utókezelésekor is. Az eredményt gyakorlati tesztek igazolták, többek között emelőtargoncák gyártójánál és egy öntőformák gyártásával foglalkozó cégnél végzett vizsgálatok. Az eredmények azt igazolták, hogy a szerszáméltartam átlagosan 95 százalékkal nőtt a korábbi szerszámanyagokhoz hasonlítva, és ez a jelentősen kedvezőbb általános költségekben is megmutatkozik.

Xtra·tec® Point Drill B4015

Xtra·tec® Point Drill B4015

A Walter Color Select másik jellemzője, hogy a váltólapkák a szabványos ISO-színeket kapják, amelyeket a szerszámanyagok elnevezésükkor kapnak. Ez azt jelenti, hogy könnyen felismerhetőek és ezért a lapkák felcserélésének a veszélye jelentősen mérséklődik. Ráadásul a lapka igen egyszerűen felismerhető még gyenge megvilágításban is. Ennek eredményeként könnyen megállapítható, hogy a szerszámban, szerszámgépben levő lapka új vagy már használt.

“A hosszú éltartam, a könnyű szerszámválasztás és a felcserélhetőség alacsony kockázata, amit a Walter Color Select nyújt, nem csupán kedvezőbb költségeket, de alacsonyabb hibaarányt is jelent a gyártásban történő használat során.” – mondja Manvinder Singh Saini, aki a váltólapkás fúrók termékmenedzsere a Walter AG-nél. “A gyakorlatban végzett tesztek teljes mértékben igazolták a korábbi laborvizsgálatok eredményeit.”

[youtube]oUdNgzkby28[/youtube]

A Walter-nél az új forgácsolóanyag ISO P alkalmazáshoz február eleje óta van raktáron, kék színű bevonattal, WPP45C néven. A rövidítésben a (W) betű a Walter-t, a (PP) az elsődleges és másodlagos főalkalmazást – ISO-P , a (45) a szívósságra utal, a (C) a Color Select terméknevet jelenti. Kezdetben minden egész átmérőméret 12 mm-től 31,99 mm-ig, 0,5 mm-es lépésekben, dörzsár előfúró átmérőiben, inch-méretekben és a korábbi forgácsolóanyag, a WXP45 legnagyobb darabszámban értékesített méreteiben kapható. 2013 októberétől a Walter Color Select WPP45C a B401x Xtra·tec Point Drill cserélhető lapkás szerszámtesthez minden közbenső méretben elérhető lesz úgy mint az “előd” WXP45 lapkaminőség jelenlegi termékpalettája.

Növelt szerszáméltartam a nagyteljesítményű bevonatnak köszönhetően, egyszerű választás az ISO-színeknek köszönhetően: Walter Color Select WPP45C

Növelt szerszáméltartam a nagyteljesítményű bevonatnak köszönhetően, egyszerű választás az ISO-színeknek köszönhetően: Walter Color Select WPP45C

A forgácsolóanyag ISO P acélanyagokhoz megfelelő, különösen átmenő- és zsákfuratokhoz, precíziós furatokhoz, kötegelt lemezek fúrásához és akár az átmérő 10-szeresét is elérő fúrási mélységekhez is használható. A WPP45C lehetséges alkalmazási területe a B401x használatával magában foglalja az általános fémmegmunkálást, nyomástartályok/hőcserélők (csőköteg-fal és távtartó lemez) gyártását, az autóipart, valamint a szerszám-és formagyártó ipart.

forrás: Walter AG
képek: Walter AG

 –

További információ:

Elérhetőségek:

Walter Hungária Kft
1117, Budapest, Budafoki út 209.
tel: 1 464 7160
fax: 1 371 1601
service.hu@walter-tools.com

A Walter Tools nemzetközi honlapjának elérése.

A Walter Multiply szolgáltatások elérése.