A GC4325 új szintre emeli az acélesztergálást

A Sandvik Coromant október 1-jén mutatta be új generációs bevonattal ellátott, keményfém acélesztergáló minőségét, a GC4325-öt.

GC4325

A Sandvik Coromant GC4325-ös minősége, növelt vágósebességgel, hosszabb szerszámélettartammal és nagyobb fokú megbízhatósággal reagál a P25-ös szabványú acélesztergálási műveletek jelentette kihívásokra.

Az újonnan kifejlesztett minőség az ISO P25 még szélesebb alkalmazási területén biztosít a korábbinál nagyobb forgácsolási sebességet, hosszabb és kiszámíthatóbb szerszámélettartamot, valamint rendkívüli megbízhatóságot.

A kiszámíthatóság egyre fontosabb szerepet kap napjaink megmunkálási iparágában, hiszen a gyártási felügyelet mértéke korlátozott. Mindig számos kockázati tényezővel kell számolni – pl. azzal, hogy az él kellően hosszú ideig marad-e ép az acélesztergálás során. Az egyik nagy kihívás az ISO P25 szabvány alkalmazási területének kiterjedése, hiszen többféle, különböző tulajdonságú anyag tartozik ide a hidegen alakítható, alacsony széntartalmú anyagoktól a magasan ötvözött keményacélokon és a rúdanyagokon át a kovácsolt, öntött és előre megmunkált alkatrészekig. Az új GC4325-ös minőség által kínált előnyök segítségével a felhasználók ténylegesen visszaszoríthatják a forgácsolási adatok szintjein tapasztalható elmaradásokat. Ez az anyagminőség rendkívül magas folyamatbiztonságot nyújt az élek épségének hosszan tartó megőrzésével.

https://www.youtube.com/watch?v=kOTOigD82BA

Megnövekedett ellenálló képesség magasabb hőmérsékleten is

A GC4325 lapkájának anyagát és bevonatát úgy tervezték, hogy magasabb hőmérsékleti viszonyoknak is ellenálljon, így csökken a túlzott kopást kiváltó hatás.

Ráadásul ennél az anyagminőségnél a lapka magasabb hőmérsékleten is képes megőrizni az élét, ami nagyobb vágósebességet, illetve a kiszámítható és hosszabb szerszámélettartam révén fokozott folyamatbiztonságot is eredményez.

Mindezt figyelembe véve – a meglévő teljesítményszinthez viszonyítva – átlagosan 30%-os hatékonyságjavulás realizálható. Ez az anyagminőség új szintre emeli a teljesítmény fogalmát, a bevonattal ellátott, keményfém váltólapkák pedig új, kiaknázásra váró lehetőséget rejtenek magukban a legkülönfélébb alkalmazási területeken.

Az új anyagminőséggel kapcsolatos bővebb információkért látogasson el a Sandvik Coromatn honlapjára: www.sandvik.coromant.com/hu/gc4325
A Sandvik Coromant vállalatról A Sandvik Coromant a forgácsolószerszámok és szerszámrendszer megoldások egyik globális vezető beszállítója, valamint vezető szerepet tölt be a fémmegmunkáló iparághoz kapcsolódó tudásismeret terén is. A kutatás és fejlesztés területén belüli jelentős befektetéseink egyedülálló innovációkat és az ügyfelekkel közösen létrehozott szabványokat eredményeznek. Ügyfeleink között megtalálhatók a világ vezető autóipari, repülőgépipari és energiaipari vállalatai. A Sandvik Coromant 8000 alkalmazottat foglalkoztat, és 130 országban van jelen. Vállalatunk a Sandvik globális ipari vállalatcsoport Sandvik Machining Solutions ágazatának tagja.

További információ:

A cég weboldalán: www.sandvik.coromant.com/hu

 

Megosztás
[
    ]