20 éves az OMAX

Az OMAX vállalat, a precíziós OMAX JetMachining® és a megfizethető, nagyteljesítményű MAXIEM JetCutting® központok gyártója, idén ünnepli az abrazív vízsugaras vágógépek terén folyatott folyamatos fejlesztés 20. évfordulóját. Az esemény alkalmából, a Washington állambeli Kent mellett található telephelyükön nagyszabású kiállítást rendeztek 2013. augusztus 20-án. A kiállításon a vízsugaras megmunkálás terén tett legújabb előrelépéseket mutatták be, de voltak szakértekezletek, élő bemutatók és idegenvezetés is a cég nemrégiben bővített gyárépületében.

Dr. John Cheung és Dr. John Olsen alapították az OMAX-ot 1993-ban, a vízsugaras megmunkálást forradalmasító új módszerre építve. Az újfajta hajtásvezérlés és a szabadalmaztatott vezérlő szoftver tették lehetővé az első, ténylegesen megfizethető, de mégis gyors, pontos és egyenletes eredményt szolgáltató vízsugaras rendszer fejlesztését. Ma az OMAX vállalat folytatja a vízsugaras megmunkálás jövőjének építését, a változatos, rendkívül fejlett szerszámgépek gyártásával, amelyek az asztalok, szivattyúk, kiegészítők valamint szoftverek a piacon legszélesebb választékával rendelhetőek.

Dr. John Cheung köszöntötte a megjelenteket

Dr. John Cheung köszöntötte a megjelenteket

Az ünnepély alatt, az OMAX bemutatta a cég még széleskörűbb képességekkel rendelkező Intelli-MAX® szoftvercsomagját is. Csupán az elmúlt egy évben, a vállalat jelentős lépéseket tett a 3D-s tervek hatékonyabb feldolgozásának irányában a könnyen kezelhető Intelli-MAX®  szoftver fejlesztésével. A cég folyamatosan frissíti a programcsomagot, hogy az ügyfeleik még jobban kihasználhassák a gépeik képességeit, és minden frissítés ingyenes, amíg az ügyfél birtokában van egy OMAX gépnek. Az OMAX ezen kívül új kiegészítő szoftvereket is fejleszt, mint például az Intelli-VISOR® rendszerfelügyelő programcsomagot, amely feladata JetMachining® központok hatékonyságának növelése és két leállás között eltelő idő maximalizálása, a gép munka közbeni állapotának és teljesítményének folyamatos felügyelésével.

A vállalat abrazív vízsugaras technológiája rugalmas és előnyös alternatívát kínál a hagyományos megmunkálási módszerekhez képest. Az abrazív vízsugaras vágógépek pontosan vágnak ki akár egyszerű, akár komplex formákat is, elméletileg bármilyen anyagú és vastagságú lemezből, a hagyományos CNC gépeknél lényegesen gyorsabban. Ráadásul a vízsugaras technika nem hoz létre hőtágulás okozta feszültséget az anyagban, így a munkadarab nem keményedik és csavarodik meg a vágás mentén, aminek a veszélye a megszokott vágási módszerek esetében gyakran fennáll.

OMAX machines

Tavaly ősszel az OMAX elkészült a Kent-i telephelyének eddigi legjelentősebb kibővítésével. Az itteni épületekben történik az OMAX és MAXIEM sorozat tagjainak tervezése és gyártása. Az új, 2.000 m2 alapterületű épület a cég továbbképző, kutató és fejlesztő, valamint mérnöki részlegeinek bővítéséhez épült. Jelenleg a telephely három épület között eloszló 12.000 m2 fedett területtel rendelkezik.

„Az elmúlt két évtizedben, az OMAX a zászlója alá gyűjtötte az abrazív vízsugaras technológia vezető kutatóit és szakértőit, hogy a termékeink  megfeleljenek a gyártók sokrétű és folyamatosan változó igényeinek az ipar minden területén,” mondta John Cheung, az OMAX vállalat vezérigazgatója. „Az elmúlt 20 év egy elképesztő utazás volt számunkra, de készen állunk, hogy folytassuk a kötelezettségeink teljesítését, és az ügyfeleink számára a lehető legfejlettebb technológiát, szolgáltatásokat és támogatást kínáljuk a saját vállalkozásaik gyarapításához.”

forrás: OMAX

További információ

Az OMAX hivatalos oldalán.
Az OMAX európai forgalmazó partnereiről itt tudhat meg többet: www.omax.com/sales/international.

Kapcsolat:

Keserű Lóránt
Regionális értékesítési vezető
E-mail: lorant.keseru@omax.com
Tel: +36-70-606-1616