YASDA H40i nagypontosságú horizontális megmunkálóközpont

A YASDA PRECISION TOOLS K.K., világszerte ismert a nagy precizitású szerszámgépek gyártójaként. 1929-ben, Osakaban, Japánban alapították. Más szerszámgépgyártóktól eltérően a Yasda a kezdetektől az ultraprecíz megmunkálóközpontok gyártására koncentrált. Ebben a kézi hántolás, mint megmunkálási művelet fontos szerepet játszik. Az utóbbi években a munkadarabok megmunkálására vonatkozó precizitási és komplexitási igények folyamatosan növekedtek. A befogási hibák elkerülése és a gyártási idő lerövidítése érdekében egyre inkább előtérbe kerül az 5-tengelyes megmunkálás.

YASDA H40i

YASDA H40i

A H40i-t a szériadarabok megmunkálására fejlesztették ki, legyen szó kis vagy nagy mennyiségről. A két orsó speciális elrendezése lehetővé teszi az effektív forgácselvezetést és a kiemelkedő pozícionáló pontosságot; nincs teherváltozás az indexálásnál, továbbá megvalósítja a szerszám legjobb hozzáférhetőségét és a nagy körátmérőt. A vertikális felfogófelületek 400 mm-es átmérője által a darabok széles spektruma megmunkálhatóvá válik.

 

A palettabefogás a Curvic Coupling rendszerrel rendkívül nagy pontosságot biztosít a palettaváltónál. Alapvetően a gép két palettával van felszerelve. Opcionálisan kibővíthető a palettaváltó 12 illetve 24 palettára.

YASDA H40i

YASDA H40i 24PLS

Az ágy és az állvány acélöntvény kivitelezése biztosítja a H40i keménységét és a termikus stabilitását. A nagyszerűen dimenzionált, kézzel hántolt felületre felcsavarozott lineárvezetők és golyóscsapágyas orsók felelnek a tartósan precíz és stabil előtolásért és gyorsításért. A 20.000 perces megmunkálóorsó olajködkenéssel, csapággyal és hűtőrendszerrel felszerelt. Ezáltal megnő a folyamat pontossága és kisebb hőterheléssel lehet számolni.
Mindkét körtengelyhez jön még a kettős csigameghajtás. Az ugyanolyan nagy precizitású forgójeladóval együtt használva, garantált a magas pozícionáló- és megmunkálási pontosság. Keresztgörgős csapágyak gondoskodnak a körtengelyek egyenletes és megbízható mozgásáról. Egy féktárcsarendszer biztosítja a nagy tartóerőt nagy forgácsolási teljesítménynél. Az 5-tengelyű szimultán megmunkáláshoz opcionálisan direkt meghajtás is rendelhető. A szerszámtár kapacitása 60-tól a 240 férőhelyig terjedhet.

5 tengelyes megmunkálás

5 tengelyes megmunkálás

A H40i-t stabil felépítése, ezáltal hosszú élettartama miatt gyakran használják a repülőgépiparban, a nehezen forgácsolható anyagokhoz, mint például a titán vagy az inconel anyagok. A YASDA az 5-tengelyű gépekhez kifejlesztett egy automatikus kalibráló programot. Az „i-CAL“ elnevezésű program egy mérőtapintó segítségével meghatározza a referenciapontokat az 5-tengelyű megmunkáláshoz. Az 5-tengelyű CNC funkciókat, a TCP-t (szerszámhossz ellenőrző) és a TWP-t (Ferde munkasík) a H40i alapfelszereltsége tartalmazza.

 

További információ

Tecno.Team honlapján

Kapcsolattartó

Thiery Tamás
Tel.: +36 30 946 7147
Email: thiery@t-email.hu