VARINEX Műanyagipari Szimpózium 2013

VARINEX Műanyagipari Szimpózium 2013

VARINEX Műanyagipari Szimpózium 2013

Az CAD-CAM szoftverek és a PLM iránt érdeklődőknek kiváló alkalmat nyújtott a VARINEX Informatikai Zrt. által szervezett Műanyagipari Szimpózium 2013. A rendezvény a 3D nyomtatás magas szintű szolgáltatásainak, valamint az elérhető szoftverek nyújtotta lehetőségek megismerésére, megértésére irányult. A rendezvény fő irányvonalát a műanyagiparban felmerülő igények kielégítése határozta meg. A műanyag alkatrészek tervezésétől kezdve a szimuláción és prototípusgyártáson át a technológiailag helyes gyártásig és utókövetésig a teljes termékéletciklust felölelték az előadások.

Az Tulip Inn Budapest Millenium Hotelben, szeptember 19-én megrendezett bemutatón a nagy számban megjelent közönséget Voloncs György vezérigazgató köszöntötte, majd az Autodesk portfóliójáról, a jelenlegi trendekről és az újdonságokról Robert Opletal cseh származású Autodesk szakember számolt be. Bemutatta, hogyan alakítja át vagy éppen bontja le teljesen a piaci korlátokat az Autodesk. Ez a termékéletciklus követő szolgáltatás felhő alapú, tehát bárhol, bármikor elérhető adat- és információszolgáltatást nyújt. Megkönnyíti a vállalat különböző csoportjainak együttműködését, egyszerű, költséghatékony módon, internetes böngészőprogramokon keresztül. Majd Farkas Attila CAD rendszermérnök következett, aki a műanyag alkatrészek tervezéséről tartotta előadását. Elmondta, hogy Inventorban hogyan lehet könnyen felületből testet, valamint testből felületmodellt  készíteni. Nagyszámú alkatrészből álló összeállítások tervezésének lehetősége is adott a szoftverben. A programban külön parancsok vannak héj és borda készítésére, valamint csatlakozó helyek kialakítására is.

Objet 30 ProEzután a polimer alkatrészek vizsgálatának bemutatása  következett, H.Tóth Zsolt FEA üzletág igazgató és Seres Viktor CAD rendszermérnök előadásában, majd Falk György, RPT üzletág igazgatótól tudhatta meg a hallgatóság, hogyan is lesz kézzelfogható valóság a megtervezett alkatrészből a prototípusgyártásnak köszönhetően. Kiemelt figyelmet érdemelt a rendezvényen működés közben is megtekinthető Objet 30 Pro berendezés is, amely világújdonságnak számít a 3D nyomtatás területén. Az Objet 30 Pro irodai környezetben is használható nyomtató, hőálló és átlátszó alapanyagból is képes prototípusok előállításra. Ez a gép az Objet 30 továbbfejlesztett verziója, mely 5 alapanyagot tudott használni a prototípus elkészítéséhez, a Pro jelzésű már 7 különböző anyagot képes felhasználni. A gép a tintasugaras nyomtatókhoz hasonlítható technológiával készíti el az alkatrészeket. Minden egyes réteget – felépítése után – UV fény szilárdít meg.

varinex puliAz előadás után, rövid szünetet követően további bemutatókat, példákat hallgathattak meg a résztvevők. Újra Farkas Attiláé lett a szó, aki a fröccsöntő szerszámok tervezéséről tartotta előadását. Majd Seres Viktor a fröccsöntési technológia és szerszám optimalizálásról tartott beszámolót.

Az érdekes előadásokon túl a szimpózium résztvevői testközelből is megnézhették a Puli Space Technologies holdjáróját.

Sebők Róbert a gyártási folyamatok optimalizálási lehetőségeiről számolt be, végül Voloncs György foglalta össze a napot, majd sorsolás következett, ahol ingyenes oktatási lehetőséget sorsoltak ki a résztvevők között.

A rendezvény ebéddel zárult, mely során kötetlen beszélgetésre és tapasztalatcserére nyílt lehetőség a cég szakértőivel.

További információ:

Varinex Informatikai Zrt. honlapja

Megosztás
[
    ]