Sodick szikraforgácsolók a Mach-Tech 2013 kiállításon

A Mach-Tech 2013 kiállításon az IC Hungary Kft. is felvonultatta legnépszerűbb és legújabb termékeit, melyek közül Horváth Tamás, a cég ügyvezető igazgatója a Sodick szikraforgácsoló gépeket emelte ki és mutatta be kameránk előtt.

Kihangsúlyozta, hogy a Sodick szikraforgácsoló gépek lineár motoros hajtásrendszerrel rendelkeznek, melyekre 10 év garanciát vállalnak. Mint elmondta, ezekben a lineáris hajtásrendszerekben nem található mozgó-kopó alkatrész, így sokkal tartósabbak a golyósorsós mechanikákhoz képest. További előnyük a holtjáték mentes mozgatás, így jelentősen pontosabb elmozdulások valósíthatók meg ezekkel a gépekkel.

A gépek hőterhelésre leginkább igénybe vett alkatrészei kerámiából készülnek, mivel annak alacsony a hőtágulási és hővezetési tényezője. Ezek az alkatrészek ráadásul a korróziónak is ellenállnak, így 10-15 év használat után is ugyanolyan állapotban lesznek mint új korukban.

A gépek programozása történhet külső CAM rendszerből hálózaton keresztül, vagy a vezérlésbe integrált belső tervező rendszeren keresztül is, így teljes rugalmasságot biztosítva a programozás terén. Nagy előny, hogy a gépek vezérlését is teljes mértékben a Sodick gyártja.

További információ

Sodick gépek magyarországi forgalmazója az IC Hungary Kft.
Sodick honlapja.

Megosztás
[
    ]