NCT 201 – a nyugalom garanciája 4.rész

Ezzel a beruházással az NCT Kft. gépgyártói területét 2007 után ismét megnégyszereztük.

 

Engedjék meg nekem, hogy megragadva a kivételes alkalmat, néhány percet elraboljak az életükből, hogy röviden bemutathassam az NCT ingatlan beruházások történetét, az új beruházás szükségességét és az általa előálló lehetőségeket és terveket!

 

Előzmények (egy kis NCT történelem)

1990

A szocialista elektronikai vállalatnál (EMG) betöltött állásunkat feladva, a XVI. ker. Budapesti út 119. szám alatti 2. emeleti bérelt 52 nm-es lakásban kezdtük az önálló, már nem másodállású életet.

Létszám: 6 fő

 NCT_1990

1991

Átköltöztünk a közeli Mátyásdomb tér 7. sz. 2. em. alatti 70 nm-es lakásba.

Létszám: 12 fő

 

1994

Az első jelentős ugrás volt a telephelyváltásban, amikor bérbe vettük a XVI. ker. Veres Péter út 110 sz. alatti üzlethelyiséget. Itt már 150 nm állt rendelkezésünkre. Volt pénzügy, tárgyaló, konyha, fejlesztés és elektronikai gyártás. Bár még nem rendelkeztünk gépgyártási kapacitással, de a Megrendelőink telephelyén már elkezdtük a gépkorszerűsítéseket.

Létszám: 20 fő

 

1996

Megvásároltuk az 5 szinten 3500 nm-es, irodai és üzemi tevékenységre egyaránt alkalmas Fogarasi úti ingatlanunkat. Ennek az épületnek a földszintjén, az ott rendelkezésünkre álló kb. 400 nm területen először gépfelújítással kezdtünk, majd 2000-től beindítottuk az új szerszámgépek gyártását is.

Létszám: 35 fő

 

NCT_1996

Fogarasi út 7.

2007

Nagyon lassan, mintegy 10 év alatt nőttük ki a Fogarasi úti épületet. Legelőször a gépgyártás részére rendelkezésünkre álló területen vált, a helyszűke miatt, a helyzetünk tarthatatlanná. Nem volt sem darunk, sem targoncánk. Minden gépmozgatást kézi erővel, minden rakodást bérelt autódaruval végeztünk. Hosszabb távú megoldásnak tűnt a mellettünk lévő csarnok megvásárlása és felújítása, amit 2009-ben, éppen a válság legnehezebb évében fejeztünk be. Ezzel a beruházással a termelő területünk közel négyszeresére bővült. Végre lettek daruink és egy nagy teherbírású targoncát is üzembe állíthattunk.

Létszám: 92 fő

 

NCT_2007

Az első NCT csarnok kívülről és belülről a daruval.
(A piros cseréptetős épület a “kastély”.)

2011

Megalapítottuk az NCT Akadémia Kft.-t. Az akadémia tantermeit, tanári szobáját és a gyakorlati oktatás tanműhelyét a régi gépgyártás területén, a főépületünk földszintjén alakítottuk ki. Bár ez a lépés 400 nm-t elvett a gépgyártás területéből, ezt a békát le kellett nyelnünk, mert a piaci terjeszkedésünkhöz az akadémiára feltétlen szükségünk volt. Idén, két évvel az iskola megalapítása után, már közel 400 hallgató sajátítja el az NCT termékek kezelését és programozását, a PLC és CAD/CAM programozást.

Létszám: 104 fő

 

NCT_2011

Az NCT Akadémia tanműhelye és tanterme

2013

Megrendelőink egyre összetettebb, magasabb minőségű és nagyobb méretű gépeket kérnek tőlünk, egyre rövidebb szállítási határidővel. Az összetettebb gépekhez és a jobb minőséghez hosszabb tesztelési periódus is tartozik.

A legtöbb konkurensünk az általa képviselt gépgyártók európai raktáraiból rövid határidővel tud szállítani, így nekünk is több és több gépet kell raktáron tartanunk.

Mindezek következtében a gépek forgási sebessége lelassult a darabszámuk és átlagos méretük is megnőtt, így mára kinőttük az üzemi területünket.

Létszám: 130 fő

 

Területbővítés többszöri nekifutással

Több szálon is kerestük az ideális megoldást a bővítésre. Megvizsgáltuk egy új csarnok építésének illetve kész csarnok bérbevételének a lehetőségét is. Sajnos egyik változat sem tűnt elfogadhatónak. Egy új csarnok építése az elvárt méretben és minőségben közel milliárd forintos beruházást jelentett volna, a bérlet pedig szinte lehetetlen a mi szakmánkban. Egy bérelt ingatlan alkalmassá tétele szerszámgépgyártásra, a szerszámgépek telepítése és a megfelelő színvonalú üzemi és irodai megjelenés biztosítása olyan költségeket jelentett volna, amit egy bérleményre nem szívesen áldoz rá az ember.

Az ingatlankeresés közben érkezett a hír, hogy eladó Taksonyban a MECOF épület.

 

NCT_2013

Az új magyar szerszámgépgyár épülete. A LOGO hamarosan megváltozik!

Kérjük, kövesse eredményeinket a Facebook-on is. Jöjjön el a EMO-ra! 2011 után ismételten az egyedüli magyar kiállítóként az NCT Kft. is részt vesz az „Intelligencia a gyártásban” mottójú rendezvényen. 2013. szeptember 16-21. között, tekintse meg legújabb termékeinket az alábbi 3 standon.

NCT_EMO_2013

Folytatjuk…

2013-ban is szeretnénk Önökkel, Önökért, a közös sikerekért dolgozni!

 

Írta: Póka István NCT

 

 

További információ:

Az NCT Ipari Elektronikai Kft. honlapja

Apostol Attila e-mail: apostol@nct.hu