Mikromegmunkálás hatékonyan, OMAX vízvágóval

Az OMAX legújabb fejlesztésének számító MicroMAX vízsugaras vágógép bebizonyítja, hogy az abrazív vízsugaras rendszerek gyorsasága, pontossága és rugalmassága immár a 300 mikronnál kisebb alkatrészek és alaksajátosságok megmunkálására is érvényes, legyen szó akár nehezen megmunkálható fémekről, kompozit anyagokról, polimerekről vagy éppen üvegről.

MicroMAX vízsugaras vágógép

MicroMAX vízsugaras vágógép

A prototípusok fejlesztéséhez és a végtermékek sorozatgyártásához is egyaránt alkalmas MicroMAX kiemelkedően szilárd szerkezeti felépítéssel rendelkezik. Az asztalméret 711 x 711 mm, amihez X-Y irányban 610 x 610 mm-es mozgástartomány társul. A 2,5 mikronos ismétlési pontosság és a megközelítőleg 10 mikronos pozicionálási pontosság eléréséhez a gépet fejlett szoftveres vezérlőrendszerrel, innovatív rezgéscsillapító megoldással és csúcstechnológiás, nagypontosságú lineáris enkóderekkel szerelték fel.

MicroMAX mintamegmunkálás

MicroMAX mintamegmunkálás

A MicroMAX alapfelszereltsége a nagypontosságú 7/15 Mini MAXJET5i fúvóka, amely 0,18 mm átmérőjű kilépő furattal és 0,38 mm átmérőjű keverő kamrával rendelkezik az apró, ugyanakkor összetett alakzatok gyors és pontos megmunkálásához. Mivel a kialakuló vízsugár rendkívül kis szemcseméretű abrazív anyagot szállít, ezzel a fúvókával akár 0,38 mm-es vágatok is könnyedén létrehozhatók. A gép továbbá fejlett nyomásszabályzó rendszerrel is rendelkezik a könnyen deformálódó anyagok megmunkálásához.

Az OMAX többi vízsugaras rendszeréhez hasonlóan a MicroMAX is egy rugalmas, költséghatékony és sok előnnyel rendelkező alternatívája a hagyományos megmunkálási technológiáknak. Mivel a vízsugaras megmunkálás egy hidegvágási technológia, az alkatrészek például nincsenek kitéve a megemelkedett hőmérséklet káros hatásainak. Ezenfelül a MicroMAX lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy gyorsan és pontosan dolgozhassanak, összetett alkatrészbefogók és szerszámcsere nélkül, olyan felületi érdesség mellett, ami nem igényel további kiegészítő megmunkálásokat.

Technikai adatok:

Alapterület [mm]1.676 x 1.448
Súly (feltöltött tartállyal) [kg] 1.950
Magasság [mm] 1.880
X-Y mozgástartomány [mm] 610 x 610
Z mozgástartomány [mm] 102
Asztalméret [mm] 711 x 711
Ismétlési pontosság [μm] jobb mint +/- 2,5
Pozicionálási pontosság [μm] megközelítőleg +/- 10
Gyorsmeneti sebesség [m/perc]megközelítőleg 2,5

Az OMAX vállalatról

Az OMAX® Corporation tervezi és gyártja a világ legkorszerűbb abrazív vízvágó technológiáját különféle asztal méretben és árfekvésben a Kent városában (Washington állam) lévő központban. A páratlan támogatás és a vállalat intuitív vezérlőszoftvere nyújtotta háttérrel az OMAX JetMachining® és a MAXIEM® JetCutting megmunkálóközpont megfizethető teljesítményt biztosít a különféle iparágak egyre bővülő köre számára.

Az OMAX Corporation minden részletre kiterjedő globális szerviz és támogató hálózattal rendelkezik, köztük 11 európai forgalmazó partnerrel, hogy a gyártóknak még jobb hozzáférést nyújtson a vállalat vízvágó technológiájához és a felhasználások támogatásához, a képzéshez és a szakértő szerviz technikusokhoz.

További információ

Az OMAX hivatalos oldalán.
Az OMAX európai forgalmazó partnereiről itt tudhat meg többet: www.omax.com/sales/international.

Kapcsolat:

Keserű Lóránt
Regionális értékesítési vezető
E-mail: lorant.keseru@omax.com
Tel: +36-70-606-1616

Megosztás

Papp Oliver

A CNCMedia alapító főszerkesztője. CAD szakértő. Legújabb generációs szerszámgépekről, technológiai fejlesztésekről, szoftveres megoldásokról, valamint legfontosabb hazai és külföldi rendezvényekről ír 2008 óta. 

Tags:

[
    ]