Gene Haas egymillió dollárt adományozott forgácsolás ösztöndíjra

A Haas Automation Europe az EMO-n jelentette be, hogy 475.000 eurót, azaz egymillió dollárt tett elérhetővé ösztöndíj formájában a forgácsolás és gyártástechnológiát oktató intézmények számára. Az ösztöndíj – amely már most pályázható Európában, Kanadában, az Egyesült Államokban és Dél Afrikában – Gene Haasnak, a Haas Automation alapító vezérigazgatójának az ajándéka, a Gene Haas Alapítványon keresztül. Ezzel az összeg szeretné Haas úr folytatni azon küldetését, hogy folyamatosan magas szakképzettséggel rendelkező tanulók dolgozzanak a megmunkálás, különösen a precíziós megmunkálás területén.

Azzal, hogy csökketnjük a tanulók anyagi terheit – mondta Haas úr – arra számítunk, hogy jobban koncentrálnak majd a tanulmányaikra. Célunk, hogy növeljük a szakképzés minőségét és megtartó erejét a megmunkálási képzésben résztvevő diákok számára Európa szerte. Ez különösen fontos akkor, most, hiszen a fiatalok kezdik elveszíteni az érdeklődésüket a gyártás jellegű szakmai pálya iránt.”

GH_SME_donation_cnc

Az ösztöndíjra való jelentkezés folyamata, melyet a Society of Manufacturing Engineers Education Foundation (SME-EF) vezet, online érhető el, és Szeptember 23-án, ma indul. Az SME-EF előreláthatólag 950 és 1000 ösztöndíj kiosztásával számol idén. Az ösztöndíjak értéke az 500 és 2000 dollár között pályázaható, a tanulmányok költségének függvényében.

“Jelentkezni az iskolál tudnak – mondta el Bart A. Aslin úr, az SME-EF elnöke – melyek számára közvetlenül utaljuk át az összeget.” Az ösztöndíj bizottság megvizsgálja az iskolák pályázatait, hogy ellenőrizze a megfelelés minimális követelményei teljesülnek. Minden jelentkezés, amely teljesíti a feltételeket ösztöndíjban részesül, ameddig az összeg kitart.

Ahogy sikerül elmulasztanunk az emberek fejében azt a legendát, hogy csak a diplomás végzettségű szakemberek kereshetnek jól, felismerjük a fontosságát, hogy olyan oktatási lehetőségeket is teremtsünk, melyben minden diák számára lehetőséget biztosítunk, hogy jól kereső szakmája legyen, miközben segítünk az iparnak, hogy a gyártásban jelentkező hiányszakmákat szakemberekkel töltsék fel. A Gene Haas Machining Technology ösztöndíj támogatásával erre van lehetőségünk – foglalta össze Aslin úr.

2013 szeptember 23-tól az iskolák le tudják tölteni a jelentkezési lapokat a smeef.org weboldaláról és elküldhetik jelentkezésüket e-mailen haas@sme.org címre. A jelentkezési határidő 2013 november 1.

 

Megosztás
[
    ]