Év Exportőre Díj – a sikeres exportőr védjegye

A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) immáron második alkalommal írja ki az Év Exportőre Díj pályázatát azon hazai mikro-, kis- és középvállalkozások részére, amelyek saját gyártású termékkel rendelkeznek, exporttevékenységük nagymértékben hozzájárul a magyar gazdaság fejlődéséhez, tevékenységük példamutató az ágazatukban tevékenykedő hazai vállalkozások számára.

A HITA célja, hogy az Év Exportőre Díj segítségével:

  • hangsúlyozza az export fontosságát a magyar gazdaság szerepében, erősítse annak mértékét a KKV szektoron belül;
  • növelje a tudatos és innovatív hazai KKV exportőrök számát;
  • megismerje és díjazza a legsikeresebb KKV exportőröket;
  • elősegítse a női vállalkozók eredményeinek széleskörű elismerését,
  • a díjazottak példamutató exportmodelljeiket is felhasználva végezze tovább exportfejlesztési küldetését.

Az Év Exportőre Díj pályázatban kategóriánként egy díjazottat választ ki a Nemzetgazdasági Minisztérium, valamint a HITA szakértőiből álló Bíráló Bizottság.

Jelentkezési határidő: 2013. október 28.

Bővebb információ: Év Exportőre Díj 2013

KATEGÓRIÁK:

„Év exportőre 2013 – Tudatos Exportőr”

Azon hazai mikro-, kis- és középvállalkozásokat ismerjük el, amelyek valamely hazai termék, szolgáltatás vagy technológia területén, innovatív módon, átgondolt és tervezett piacra lépési stratégia mentén fejtik ki külgazdasági tevékenységüket.

„Év exportőre 2013 – Innovatív Exportőr”

Azon hazai mikro-, kis- és középvállalkozásokat díjazzuk, amelyek termékük/szolgáltatásuk technológiai fejlesztése által értek el külpiaci sikereket.

„Év exportőre 2013 – Meghatározó Exportőr”

Azon hazai mikro-, kis- és középvállalkozásokat ismerjük el, amelyek legalább 10 éves exportőri múlttal rendelkeznek és jelentős külpiaci sikereikkel tartósan hozzájárulnak a magyar gazdaság eredményeihez.

„Év exportőre 2013 – Regionális stratéga”

Azon hazai mikro-, kis- és középvállalkozásokat díjazzuk, akik kitartó és megbízható külgazdasági tevékenységük során hozzájárultak a szomszédos országokkal való gazdasági kapcsolataink elmélyítéséhez. (Balkán, Visegrádi országok, Ukrajna)

„Év exportőre 2013 – Legnagyobb Legkisebb Exportőr”

Azon hazai mikrovállalkozások külpiaci tevékenységét díjazzuk, akik 10 főnél kevesebbet foglalkoztatnak és az éves nettó árbevételük legfeljebb 500 millió Ft, valamint exporttevékenységük innovatív jellege példamutató más mikrovállalkozások számára.

„Év női exportőre 2013 – ERGO és HITA Enterprise Europe Network közös díja”

Azon hazai mikro-, vagy kisvállalkozásokat ismerjük el, amelyek az elmúlt 1-3 évben kiemelkedő exportsikereket értek el termékük/szolgáltatásuk külpiacra jutási törekvései során. Azok a cégek jogosultak pályázni erre a címre, akik az alábbi feltételek közül legalább egynek megfelelnek és így női vállalkozásnak minősülnek.

Női vállalkozásnak minősül a pályázat szempontjából az a vállalkozás, amelynek nő:

  • a szakmai ügyvezető igazgatója, vagy
  • legalább 50 százalékban a tulajdonosa, vagy
  • vállalkozás alapítója/társalapítója, vagy
  • a felső vezetés tagja, aki a külpiaci stratégia megalkotásáért/kivitelezéséért felel.

forrás: HITA