Címke: emo

A nyílt adatkommunikáció forradalmasítja a méréstechnikát

A méréstechnika fontos szerepet játszik az Ipar 4.0-ban. A digitális átalakulás sikerének egyik döntő tényezője az OPC UA GMS (geometriai mérőrendszerek) interfész, amely a Gépipari Szövetség (VDMA) szerint megnyitja az utat a gyártósemleges kommunikáció számára a méréstechnika területén. Az EMO Hannoveren három kiállító – a Mahr, a Wenzel és a Zeiss – mutatta be, hogyan kívánják javítani a méréstechnikai munkafolyamatokat.

A DN Solutions bejelentette első németországi K+F központját

A DN Solutions az EMO 2023 kiállításon több, a vállalat és az európai piac számára fontos lépést jelentett be. A szerszámgépgyártó egy új „Net Zero” terv segítségével szeretné csökkenteni karbonlábnyomát. A csoport emellett bemutatta az első európai K+F központjának terveit is.

Additive Manufacturing Area az EMO Hannover 2023-on

Az EMO-n az Additive Manufacturing Area a hely, melyet minden olyan szakmai látogatónak érdemes volt megtekinteni, aki érdeklődik az ipari 3D nyomtatás legújabb fejlesztései iránt – akár azért, mert be akarják építeni a gyártásba, akár azért, hogy új termékkoncepcióik megvalósításához használhatják fel azokat.

Egy egyedülálló márka: CHIRON Group az EMO Hannoveren

Hogy miről is szól az EMO Hannover 2023, azt a CHIRON Group standján lehetett igazán megtapasztalni. Az „Innovate Manufacturing” jelmondatot tekintve, a vállalat bemutatta átfogó portfólióját, beleértve a gépújdonságokat élő megmunkálásokkal, a nagymértékben variálható automatizálási megoldásokat és az innovatív szolgáltatásokat.

EMO Hannover – A CNC platform jövője a FANUC standján

Tekintse meg a CNC-rendszerek legújabb változatait a FANUC standján (C54, 9. csarnok) szeptember 23-ig. Számos termék között a fejlesztés alatt álló FS500i-A sorozat is képviselteti magát, amely a CNC-technológia ígéretes jövőjét nyújtja a látogatóknak.

A Future of Connectivity Area bemutatja a gépek jövőbeli kommunikációját

A hálózatba kapcsolódás és annak jövőbeli fejlődése a termelés minden területére hatással lesz, beleértve a tervezést, a folyamatoptimalizálást és a minőségbiztosítást. A gépek egymással való kommunikációjának módszerei ezért kulcsfontosságúak a gyártók és az ügyfelek számára egyaránt. Éppen ezért a ma kezdődő EMO Hannover 2023 külön standot szentel az iparági szereplők számára fontos témának.