EMO Hannover 2013 – harmadik nap

 

EMO_Hannover_2013_harmadik_nap - 032A harmadik napot a kettes pavilonban kezdtük, melyet teljes egészében a DMG/Mori Seiki foglalt el. Nagyon impozáns standjuk van, hasonlóan a két évvel korábbihoz, hiszen több mint 90 szerszámgépet, ebből 18 világpremiert állítottak ki. Mivel ez egy kicsit sok a számunkra és a hét végére sem készülnénk el a felvételekkel, ezért beszéltünk Dorin Schäfferrel, aki kiemelte azokat az újdonságokat, amik a magyar piac számára a legérdekesebbek.  A CELOS-t Thomas Lochbihler mutatta be részletesen számunkra, míg Peter Weber segítségével lefilmeztük az új NLX2500/500 nagy szilárdságú és kis alapterületet igénylő esztergát és a DMC 650V függőleges megmunkáló központot.

EMO_Hannover_2013_harmadik_nap - 037Mivel előző este nem végeztünk az Amada fűrészgépeivel, ezért a csapat fele vissza szaladt befejezni a forgatást, míg ketten interjút készítettünk Erlitz Szabolccsal a Walter Hungária Kft. mérnökségi csoportvezetőjével, a Walter legújabb fejlesztéseiről, hisz a két nappal korábbi sajtótájékoztatón elsősorban a Walter Multiply-é volt a főszerep és a termékfejlesztésekről nem esett szó. Az alkalmazások szerint jól elkülönített standon az esztergálás, marás, menet és furatkészítésben használandó legújabb szerszámokról kaptunk részletes ismertetést. A stand egyik sarkában kapott helyet az új Blaxx tangenciális sarokmarójának látványos bemutatója. A négyélű tangenciális lapka elhelyezéssel kialakított, stabil szerszámnak egy kb. egy méter átmérőjű óriás változatát egy tigris védelmezte. Legalábbis ezt lehetett látni a szerszám mögötti óriási ledfalon és a bátrabbak fényképet kaphattak arról, ahogy megsimogatják a “cicust”.

amada_nagy2A CAD/CAM-es cégeket és szoftvereiket felvonultató 25-ös pavilonban találkoztunk a Vero Software marketingvezetőjével Mark Freebey-vel és őt kérdezgettük a legújabb CAM-es fejlesztésekről, és az elmúlt évek akvizícióiról.

Egy rövid ebéd következett, majd a TECNO.team standján interjút készítettünk Michale Blankkal, a cég értékesítési vezetőjével, aki az általános cégismertetőn felül, röviden bemutatta nekünk a standjukon kiállított 3 gépet.

Egy nagyméretű olasz Gioria köszörűt, egy CMT – Vector Twin köszörű automatát, illetve egy fantasztikus sebességgel dolgozó Shigiya köszörűgépét, amely
excentrikus alkatrészek megmunkálásra lett kifejlesztve a FANUC-kal közösen.

EMO_Hannover_2013_harmadik_nap - 054

Ha már ott voltunk a 11-es csarnokban, amely egy részén elsősorban CNC köszörűgépek kaptak helyet, felkerestük először a Kellenberger standját, ahol Ziegler úrral, majd a Peter Wolters GmbH standját is, ahol Christof Kock-kal, a cég ügyvezetőjével, illetve Axel Schroeterrel a Voumard igazgatójával, készítettünk videós interjút,  akik bemutatták az új VM 250 egyetemes palástköszörűjüket, amely vadonatúj, saját fejlesztésű érintő képernyős vezérlővel van ellátva.

 

 

[nggallery id=121]
Megosztás
[
    ]