EMO Hannover 2013 – első nap

EMO Hannover 2013 elso nap - 001Csapatunkkal sikeresen megérkeztünk Hannoverbe, az idei év legnagyobb gyártástechnológiai kiállítására, az EMO-ra. A vásár területén szinte minden csarnokban találhatók kiállítók, akik a legújabb fejlesztéseiket és újdonságaikat hozták el bemutatni az érdeklődő szakmai közönségnek.

A vasárnapunkat még városnézéssel és pihenéssel töltöttük, hiszen mozgalmas hét vár ránk idén is. Ahogy megnyitotta kapuit a vásár, mi egyből az OMAX standja felé vettük az irányt, hogy megtudjuk, pontosan mit értenek a precíziós vízvágási technológián az OMAX-nál. Kameránk előtt az OMAX Corporation elnök-vezérigazgatója, PH.D. John Cheung kérdésünkre mesélt a vállalat indulásáról és az általuk fejlesztett szabadalmakról, majd Steve Ulmer, nemzetközi kereskedelmi alelnök beszélt európai jelenlétükről, és a kiállított három vízsugaras vágógépről.

EMO Hannover 2013 elso nap - 010Az OMAX forgatással párhuzamosan részt vettünk a Walter sajtótájékoztatóján, ahol Mirko Merlo, a Walter elnök vezérigazgatója köszöntötte a résztvevőket, majd Holger Langhans, a Walter Multiply igazgatója és Jürgen Daub, a kutatás-fejlesztési ágazat alelnöke mutatta be élőben a Walter Xpress online alkalmazását. A sajtótájékoztatón rendhagyó módon ezúttal nem az új termékekre fókuszáltak, hanem a Walter Multiply keretében nyújtott szolgáltatáscsomagra. A szolgáltatáscsomagot egy ügyfelük példáján mutatták be, ahol a gyártási időt 80%-kal sikerült csökkenteniük ezzel a megoldással.

 

EMO Hannover 2013 elso nap - 014A következő állomásunk a DMG/Mori Seiki műszaki sajtókonferenciája volt, melyet Dr. Rüdiger Kapitza, a Gildermeister AG igazgatósági elnöke, Dr. Masahiko Mori, a MORI SEIKI Co. Ltd. elnöke, valamint Christian Thönes, a GILDEMEISTER AG igazgatósági tagja tartott. A négy fő téma, melyet érintettek az új CELOS, az új formatervek, a 18 világpremier az esztergálás, a marás az ECOLINE és a szolgáltatások területein, valamint a kulcsiparágak, mint az autóipar, a repülőgépipar, a gyógyászati és energetikai ipar. Bejelentették új gyáregységeiket, illetve, hogy milyen márkanév változás fogja erősíteni a DMG és Mori Seiki együtt működését. Ezentúl DMG MORI márkanév alatt lehet találkozni szerszámgépeikkel. A konferencia után vezetett túrán élőben is megtekinthettük a DMG Mori Seiki kiállított gépeit, melyek a teljes 2-es pavilont elfoglalták a hannoveri EMO kiállításon.