DMG MORI SEIKI megmunkáló központok az EMO Hannover kiállításon

Az esztergák után eljött az idő az újonnan debütáló megmunkáló központok tárgyalására is. A DMG MORI SEIKI az idei felhozatalával is kitett magáért, sorozatgyártástól az univerzális gépekig mindenki megtalálhatja a számára megfelelőt.

DMU 80 P duoBLOCK®: Negyedik generációs duoBLOCK®, 30%-kal megnövelt teljesítmény, pontosság és hatékonyság

A negyedik generációs DMU 80 P duoBLOCK® a DMG MORI SEIKI-től az új, egységes formaterv alapján készült, kiváló minőségű öttengelyes megmunkálást kínál, kiemelkedő teljesítmény mellett. A fejlesztett hűtőrendszer 30%-kal megnövelt pontosságot és hosszútávon is precíz pozicionálást biztosít, 5 mikronon belüli hibával. A szerszámgép másik különlegessége a powerMASTER 1000 hajtómotor, amely 1.000 Nm-es nyomatékra és 77kW teljesítményre képes.

A szerkezet szilárdsága 30%-kal jobb az elődeihez képest, ezzel biztosítva a lehető legnagyobb megmunkálási teljesítményt. Az új, 363 férőhelyes dobtár csekély, 0,5 másodperces szerszámcserélési idejével és a gép működése közben történő beállítás lehetőségével a lehető legnagyobb rugalmasságot és termelékenységet biztosítja.

A DMU 80 P duoBLOCK® 2014 áprilisától rendelhető CELOS-szal, 21,5 colos ERGOline interfésszel és SIEMENS vezérléssel felszerelve. SIEMENS 840D vagy HEIDENHAIN CNC PILOT 640 vezérlőkkel és Operate 4.5 szoftverrel már 2013 novemberétől elérhető.

DMU 80 P duoBLOCK

DMU 80 P duoBLOCK

DMC 650 V: Új függőleges megmunkáló központ, egyedi koncepció alapján, a nagyobb teljesítmény és rugalmasság érdekében

A DMC 650 V egy harmadik generációs függőleges megmunkáló központ, új formatervvel és CELOS-szal felszerelve. Az új szerszámgép több mint 10.000 sikeres beüzemelés tapasztalatát egyesíti magában.

A DMC 650 V alapverziója 14.000 fordulat/perc-es orsóval van felszerelve, amely 121 Nm nyomatékra és gyors, 36 m/perc-es, mozgásra képes. A szerszámgépet úgy tervezték, hogy akár 800 kg tömegű munkadarabok megmunkálására is képes legyen. Alternatívaként, amennyiben nagyobb megmunkálási teljesítményre van igény, a gép felszerelhető egy 303 Nm nyomatékú SK 50-es orsóval is. A legnagyobb választható szerszámdob 120 férőhelyes, a szerszámgép pontosságát a csúszóvezetékek és hajtások hűtése garantálja.

A DMC 650 V 2014 áprilisától rendelhető CELOS-szal, 21,5 colos ERGOline interfésszel és SIEMENS vezérléssel felszerelve. SIEMENS 840D vagy HEIDENHAIN CNC PILOT 640 vezérlőkkel és Operate 4.5 szoftverrel már 2013 novemberétől elérhető.

DMC 650 V

DMC 650 V

ULTRASONIC 30 linear: Nagy kontúrpontosság és felületminőség, akár Ra<0,1 mikronig.

Az ULTRASONIC 30 linear, a DMG MORI SEIKI új precíziós szerszámgépe az idei EMO kiállításon fog debütálni. A mozgókeretes szerkezetű szerszámgép jól bevált formaterv alapján készült, kettős hajtású Y tengellyel, a legnagyobb pontosság és tökéletes simaság érdekében.

Az ULTRASONIC technológia nagy igénybevételű megmunkálást is lehetővé tesz minimális erőkifejtés mellett, ezáltal rendkívül sima, Ra<0,1 mikron felületi érdesség érhető el, akár komplex, kizárólag öttengelyes szerszámgépekkel megmunkálható, alkatrészek esetén is. A gép kiváló képességeihez az X, Y és Z tengelyek rendkívül dinamikus lineáris hajtásai és a billenő forgóasztala is hozzájárul, előbbiek az akár 1,2 g-s gyorsulásukkal és 50 m/perc-es maximális sebességükkel, utóbbi pedig a 250 mm-es átmérőjével és +/- 120°-os dönthetőségével.

Az ULTRASONIC 30 linear SIEMENS 840D rendszeren futó Operate 4.5 vezérlő szoftverrel érkezik. Az Operate 4.5 a DMG MORI SEIKI új platformja a SIEMENS vezérléssel felszerelt gépeikhez, a belépőszintűektől a legfejlettebbekig. A szoftver magában foglalja a szerszámgép teljes automatizálásának lehetőségét, a hajtástól a CNC vezérlésig.

Ultrasonic 30 linear

Ultrasonic 30 linear

i80L: Kompakt horizontális megmunkáló központ motoralkatrészek sorozatgyártására, az autóipar igényei szerint kialakítva.

Az i80L képében a DMG MORI SEIKI egy rendkívül kis alapterületű horizontális megmunkáló központot kínál, különböző motoralkatrészek tömegtermeléséhez. A kis helyigény eléréséhez a szerszámdobot a gép tetején helyezték el.

Alapkonfigurációban a szerszámgéphez nem tartozik palettacserélő, ellenben könnyedén automatizálható egyedileg, robotokkal vagy egyéb szállító rendszerekkel. Ezen kívül a gép gyártósorba építhető egyéb gépekkel és megmunkáló központokkal, például hengerfej vagy motorblokk gyártósorokon.

Másik kiemelkedő képessége a párhuzamos megmunkálási lehetőség, amellyel egyszerre két munkadarab készülhet a gépen, ezzel is csökkentve a szükséges gépek számát, aminek következményeként a befektetendő tőkét is.

i80L

i80L

DMF 600 linear: Dinamikusan mozgó oszloppal rendelkező megmunkáló központ, lineáris hajtással és 6 m X irányú mozgástartománnyal, maximum 10 tonnás munkadarabok számára.

A DMF 600 linear a DMG MORI SEIKI mozgó oszlopos szerszámgépeinek számát gyarapítja. A legújabb modell 6.000mm x 1.100 mm x 900 mm-es mozgástartománnyal büszkélkedhet és alkalmas akár 10 tonnás munkadarabok megmunkálására is, így a DMF 600 linear ideális választás a repülőipar számára.

Alapfelszerelésben a DMF 600 linear 8.000-es percenkénti fordulatra képes orsóval érkezik. Igény esetén azonban rendelhető 18.000-es, valamint 10.000-es fordulatszámú orsóval is, amelyek 413 Nm nyomatékkal, és rendre SK50 és HSK-A100 interfésszel rendelkeznek. Ez elegendő teljesítményt jelent, hogy gép a legnagyobb igénybevétel esetén is megállja a helyét.

A gép rendelésekor kétféle asztalkonfiguráció közül lehet választani. A gép felszerelhető két NC forgóasztallal, felváltott öttengelyes megmunkáláshoz, vagy két mill-turn asztallal, nagyigényű, két külön munkaterületen folyó esztergálási és marási munkálatok végzéséhez. A HPC öntvényből készült gépágy és a mozgó oszlop termikusan szimmetrikus formája mind a nagy szilárdságot és a hosszú távú stabilitást szolgálják.

Az DMF 600 linear SIEMENS 840D rendszeren futó Operate 4.5 vezérlő szoftverrel érkezik. Az Operate 4.5 a DMG MORI SEIKI új platformja a SIEMENS vezérléssel felszerelt gépeikhez, a belépőszintűektől a legfejlettebbekig. A szoftver magában foglalja a szerszámgép teljes automatizálásának lehetőségét, a hajtástól a CNC vezérlésig.

DMF 600 linear

DMF 600 linear

DIXI 270: A legfejlettebb megmunkálás 12 tonnáig, háromszoros fejlődés a térfogati pontosság tekintetében.

A DMG MORI SEIKI csúcskategóriás precíziós szerszámgépe a DIXI 270 méretes, 2.700 mm x 2.700 mm x 1,600 mm-es (rendre X, Y és Z irányban) munkaterületet és térfogati pontosság tekintetébe háromszoros fejlődést vonultat fel. Ez utóbbi 60 mikronnál kisebb térfogati hibát jelent. A különösen precíz mozgó keretes szerszámgép szilárdságát a hárompontos alátámasztás és a GGG60-ból öntött alkatrészek biztosítják. A gép alkalmas bonyolult alkatrészek megmunkálására is, mint például precíziós öntőformák vagy a repülőgépiparban használt óriási alkatrészek.

A DIXI 270 képes megbirkózni nagyméretű és nehéz munkadarabokkal is 3.000 mm-es átmérő- és 1.600 mm-es magasságig, valamint egyszerre maximálisan 12.000 kg tömegig.

A DIXI 270 SIEMENS 840D rendszeren futó Operate 4.5 vezérlő szoftverrel érkezik. Az Operate 4.5 a DMG MORI SEIKI új platformja a SIEMENS vezérléssel felszerelt gépeikhez, a belépőszintűektől a legfejlettebbekig. A szoftver magában foglalja a szerszámgép teljes automatizálásának lehetőségét, a hajtástól a CNC vezérlésig.

DIXI 270

DIXI 270

DMC 85 FD monoBLOCK®: Teljes körű megmunkálásra alkalmas maró-esztergáló gép, hármas palettacserélővel a lehető legnagyobb produktivitásért.

A DMG MORI SEIKI új szerszámgépe, a DMC 85 FD a sikeres és sokoldalú monoBLOCK® sorozat tagjaként debütál. Palettacserélő rendszerével, szimultán öttengelyes megmunkálási, valamint kombinált esztergálási és marási képességével a DMC 85 FD monoBLOCK® az egyik legsokoldalúbb megmunkáló központ. A kompakt kialakításnak köszönhetően alapterülete csupán 22 m2. Alkatrészek megmunkálására 600 mm-es magasságig, 800 mm-es átmérőig és 800 kg tömegig képes. A DMC 85 FD monoBLOCK® szabványos 18.000 ford./perces főorsóval érkezik. Az FD billenő forgóasztal 800-as percenkénti fordulatszámot kínál nagyigényű esztergálási műveletekhez, és +/- 120°-os döntési tartományt bonyolult marási feladatokhoz.

A DMC 85 FD SIEMENS 840D rendszeren futó Operate 4.5 vezérlő szoftverrel érkezik. Az Operate 4.5 a DMG MORI SEIKI új platformja a SIEMENS vezérléssel felszerelt gépeikhez, a belépőszintűektől a legfejlettebbekig. A szoftver magában foglalja a szerszámgép teljes automatizálásának lehetőségét, a hajtástól a CNC vezérlésig.

DMC 85 FD

DMC 85 FD

HSC 30 linear és HSC 70 linear: Nagyobb pontosság és jobb felületminőség szerszám és öntőforma készítéshez

A két világpremiernek számító HSC 30 linear és HSC 70 linear mind pontosság, mind felületminőség tekintetében új etalont fog jelenteni a szerszám- és öntőformagyártók számára.

Kiváló tulajdonságuk a hosszú távon is nagy pontosság (egészen 5 mikronig), ami elsősorban az innovatív hűtőrendszernek köszönhető. A termikusan szimmetrikus felépítmény lehetővé teszi akár az Ra<0.15 mikron felületminőséget is. A gép továbbá a lineáris hajtások jól ismert előnyeit kínálja: dinamikus menettulajdonságok minden tengely mentén, 60 hónapos garancia mellett. A gép a simítási munkálatokat a HSC technológia számára kifejlesztett vezérlő ciklusokkal végzi.

A HSC 30 linear és a HSC 70 linear 2014 áprilisától rendelhető CELOS-szal, 21,5 colos ERGOline interfésszel és SIEMENS vezérléssel felszerelve. SIEMENS 840D vagy HEIDENHAIN CNC PILOT 640 vezérlőkkel és Operate 4.5 szoftverrel már 2013 novemberétől elérhető.

HSC 70 linear

HSC 70 linear

További információ

DMG/Mori Seiki Hungary Kft. honlapja

A DMG / Mori Seiki Hungary Kft. kapcsolattartója:
Bartha-Biró Barna
Tel.: +36-1-371-2450
Fax: +36-1-371-2451
Mobil: +36-30-894-5898
E-Mail: barna.bartha-biro@dmgmoriseiki.com

 

Megosztás
[
    ]