DMG MORI SEIKI esztergák az EMO Hannover kiállításon

Előző cikkünkben egy általános összefoglalót olvashattak a DMG MORI SEIKI idei bemutatóiról. Most az ott felsorolt esztergák előnyeit és tulajdonságait vesszük sorra, arra koncentrálva, hogy ezek az új gépek hova is illenek bele a DMG MORI SEIKI már meglévő portfóliójába.

NLX – Három világpremierrel egészül ki a sikeres szerszámgépsorozat

Három új taggal bővül a DMG MORI SEIKI nagy sikernek örvendő NLX sorozata az idei EMO kiállításon. 2010-es debütálása óta az NLX sorozatból több mint 2.500 szerszámgépet értékesítettek. Az NLX gépek a felhasználóik számára maximális teljesítményt, sokoldalúságot és megbízhatóságot kínálnak. A gépek alapfelszereltsége a gépágyba épített hűtőrendszer, aminek köszönhetően a termikus tulajdonságaik is rendkívül előnyösek. A tengelyek csúszóvezetékei szilárd alapot nyújtanak a nagyteljesítményű esztergálási feladatokhoz.

Az új NLX2500/500-at rövid, maximum 500 mm hosszú, munkadarabok számára fejlesztették ki, különlegessége a kis alapterülete és a nagy szilárdsága. A BMT revolverrel szerelt NLX3000MC/1250 ezzel szemben 1.250 mm-es munkadarabok esztergálására is képes, a revolverbe épített hajtómotornak köszönhetően pedig marási teljesítményre is kiváló. A harmadik, NLX4000BY/1500 modell 1.500 mm-es X-tengely menti mozgástartományával emelkedik ki társai közül, és akár 310 mm átmérőjű állóbábbal is felszerelhető.

Mindhárom NLX szerszámgép CELOS-szal, 21,5 colos ERGOline interfésszel és MITSUBISHI vezérléssel kerül bemutatásra az EMO kiállításon. A sorozat új szerszámgépei 2014 áprilisától lesznek megvásárolhatók.

NLX3000

NLX3000

CTX beta 2000 TC – Esztergálás és marás, teljes körű megmunkálás, kategóriájában a legnagyobb, 300mm-es Y irányú mozgástartománnyal

Az új CTX beta 2000 TC a CTX TC sorozat méltó kiegészítése. Ez a megfizethető, belépőszintű szerszámgép a munkadarabok teljes körű megmunkálását kínálja, egészen 2.000 mm-es hosszig. Többek között kimagasló a nagyméretű munkatérfogata, akár Ø 550 x 2.050 mm-es munkadarabokkal is megbirkózik, kategóriájában a legnagyobb Y irányú mozgástartománnyal rendelkezik, és akár 350 mm átmérőjű munkadarabok befogására is alkalmas állóbábbal is felszerelhető.

Z tengely menti 2.050 mm-es mozgástartományával és 550 mm-es maximális esztergálható átmérőjével a CTX beta 2000 TC a kisebb CTX beta 1250 TC és a nagyobb CTX gamma 2000 TC közé esik a termékskálán, így remekül kiegészíti a sorozatot.

A CTX beta 2000 TC SIEMENS 840D rendszeren futó Operate 4.5 vezérlő szoftverrel érkezik. Az Operate 4.5 a DMG MORI SEIKI új platformja a SIEMENS vezérléssel felszerelt gépeikhez, a belépőszintűektől a legfejlettebbekig. A szoftver magában foglalja a szerszámgép teljes automatizálásának lehetőségét, a hajtástól a CNC vezérlésig.

CTX beta 2000 TC

CTX beta 2000 TC

CTV 315 linear – Függőleges eszterga nagyméretű munkadarabok számára, 300mm-es hosszúság és 25 kg határig

Az EMO kiállításon a DMG MORI SEIKI bemutatja az új CTV 315 linear esztergát, a CTV sorozat második generációjának első tagját. Nagy munkatérfogata elegendő helyet biztosít a VDI 40 revolvernek, amely 12 szerszámrekesszel rendelkezik, de opcionálisan akár egy maróorsó is felszerelhető a gépre. A VDI 40 revolver helyett választható a DirectDrive VDI 50 revolver is, melynek közvetlen hajtású szerszámai 10.000 percenkénti fordulatra képesek. A STEALTH formaterv lehetővé teszi a munkaterület könnyű hozzáférhetőségét a kezelőszemélyzet vagy az automatizált rendszerek számára köszönhetően a kis alapterületnek és az integrált 15 colos SLIMline® Panelnek.

A választható Y-tengely és a nagyméretű Z-tengely kombinációjával a 20 és 300 mm közötti munkadarabok nagy pontossággal és gyorsan megmunkálhatóak. Az X-tengely lineáris hajtásai nagyban elősegítik a gép pontosságát és dinamikusságát, csökkentve a pozícióváltással töltött kieső időtartamot. A DMG MORI SEIKI 60 hónap garanciát vállal a lineáris hajtásaira.

A CTV 315 linear SIEMENS 840D rendszeren futó Operate 4.5 vezérlő szoftverrel érkezik. Az Operate 4.5 a DMG MORI SEIKI új platformja a SIEMENS vezérléssel felszerelt gépeikhez, a belépőszintűektől a legfejlettebbekig. A szoftver magában foglalja a szerszámgép teljes automatizálásának lehetőségét, a hajtástól a CNC vezérlésig.

CTV 315 linear

CTV 315 linear

SPRINT 65 – Akár három revolver, három Y tengely és egy egyedi B tengely, Direct Drive technológiával.

A SPRINT 65 a sikeres SPRINT sorozatot viszi tovább. Az idei EMO kiállításon bemutatásra kerülő modell három revolverrel lesz felszerelve, valamint az alsó revolver egy B tengellyel is rendelkezni fog, ami páratlan megoldásnak számít az automata esztergák körében. A B-tengely kedvező -23,5°-tól +158,5°-ig terjedő tartományban képes elfordulni, ami szabványos szerszámokkal is lehetővé teszi a negatív szögben történő megmunkálást.

Alternatívaként a SPRINT 65 felszerelhető három revolverrel, de B tengely nélkül is. A megfizethető, belépőszintű verzió két revolverrel rendelkezik, a szabadalmaztatott és bizonyított TWIN koncepciónak megfelelően. A munkaterület felosztásának egyedi koncepciója két revolverrel és keresztirányú ellenorsó/szegnyereg kombinációval lehetővé teszi a párhuzamos megmunkálást két független munkatartományban. A szabványos TRIFIX® precíziós gyorscserélő interfész a beállítási időt 30 másodperc és a beállításonkénti hibát 6 mikron alá csökkenti.

A SPRINT 65 SIEMENS 840D rendszeren futó Operate 4.5 vezérlő szoftverrel érkezik. Az Operate 4.5 a DMG MORI SEIKI új platformja a SIEMENS vezérléssel felszerelt gépeikhez, a belépőszintűektől a legfejlettebbekig. A szoftver magában foglalja a szerszámgép teljes automatizálásának lehetőségét, a hajtástól a CNC vezérlésig.

SPRINT 65

SPRINT 65

CTX 450 ecoline és CTX 650 ecoline – Új, kompakt szerszámgépek 250 mm-es és 400 mm-es tokmánnyal, valamint 3D-s vezérléssel.

A világpremiernek számító CTX 450 ecoline és CTX 650 ecoline gépek teljes mértékben az ECOLINE sorozat filozófiájának megfelelően készültek: élenjáró technológiai színvonal megbízható alapokon és a lehető legjobb áron. A kompakt alapterülethez képest a használható munkatérfogat rendre 4,9 m2 és 9,8 m2. Ezek a gépek bonyolult és nagyméretű alkatrészek megmunkálására is alkalmasak.

Technológiai szempontból kiemelendő a rendkívül dinamikus szervó revolver, az opcionálisan választható, maximum 12  hajtott szerszámállomás, az alacsony ciklusidők, valamint a széles megvezetések, melyek nagy szilárdságot és pontos pozicionálást biztosítanak.

A 3D-s vezérlés egyedi választásnak számít ebben a kategóriában. A SIEMENS 840D és a HEIDENHAIN CNC PILOT 640 vezérlők Operate4.5 szoftverrel, míg MITSUBISHI vezérlők MAPPS IV szoftverrel érkeznek. Mindkét szerszámgép SLIMline® interfésszel van felszerelve.

CTX 450 és CTX 650 ecoline

CTX 450 és CTX 650 ecoline

További információ

DMG/Mori Seiki Hungary Kft. honlapja

A DMG / Mori Seiki Hungary Kft. kapcsolattartója:
Bartha-Biró Barna
Tel.: +36-1-371-2450
Fax: +36-1-371-2451
Mobil: +36-30-894-5898
E-Mail: barna.bartha-biro@dmgmoriseiki.com

Megosztás
[
    ]