Costa Levigatrici polírozó és sorjázó gépek

Costa LevigatriciA Costa Levigatrici gépeit volt szerencsénk megismerni a tavalyi EuroBLECH kiállításon, ahol Valter Antonello, területi menedzser mutatta be kameránk előtt a kiállított gépüket és természetesen a céget is. (A cikk IDE kattintva érhető el.) A gépeik közül most bemutatunk néhány igen jól alkalmazható, gyártósorba illeszthető típust.


MDB alsófél sorjázó

A Costa MDB alsófél sorjázó és polírozó gépei univerzálisan alkalmazhatók vasötvözetek és színesfémek megmunkálására. A gépek állandó csiszolómagassággal gyártósorokba is illeszthetők, szélességük 650-től 1650 mm-ig terjedhet. A 2620 mm-es csiszolószalag hossz garantálja az állandó felületi minőséget és a hosszú élettartamot, így a gép költségeinek csökkenését. A moduláris felépítésnek köszönhetően könnyedén a megrendelő igényeire szabhatók a gépkonfigurációk, a megmunkáló egységek speciálisan a csiszolási, polírozási feladatnak megfelelően állíthatók össze. A munkagépkeret 4 önálló csiszolóegységet foglalhat magában, valamint egy további külső egységet. A nagy merevségű gépágy, az előtoló szalag a csúcs-technológiás mechanikai és elektronikai részegységekkel együtt hatékonyan alkalmazható rendszert alkot.

Costa MD7

Costa MD7

MD felsőfél sorjázó

Az MD széria a nagy teljesítményű sorjázási technológiát ötvözi a csiszológépek előnyös tulajdonságaival. Az asztal 650 mm-től 1650 mm szélességig terjedhet, a gépbe akár 5 csiszolóegység építhető, valamint további két külső egységgel bővíthető. A készre munkálás különböző fázisai valósíthatók meg egy átfutás alatt különböző megmunkáló egységek egy gépbe építésével. A 2620 -3250 mm hosszú csiszoló szalagok professzionális felületet és konzisztens felületi érdességet garantálnak még a legnehezebben kezelhető anyagok esetén is. A hosszabb szalagok még fontosabbá válnak, ha hosszabb élettartamot és konstans felületi minőséget kell elérni. Az SB250 csiszolóhengerek gyorskiemelő rendszerrel „Scotch Brite” felület készíthető rozsdamentes acélra, alumíniumra, stb. Ezzel a géptípussal egy gépbe integrálhatók a sorjázási, polírozási és szálcsiszolási műveletek.

 

A Costa MD CTV 1350 típussal hatékonyan eltávolítható a lángvágás után visszamaradt salak

A Costa MD5 CCV 1350 típussal hatékonyan eltávolítható a lángvágás után visszamaradt salak

Costa MW

Costa MW

MW nedves csiszoló

Az MW szériás gépek a nedves felület megmunkálás eszközei csiszoló szalagokkal és hengerekkel, valamint egyéb felületmegmunkáló anyagokkal, ahol hűtőfolyadék jelenlétére van szükség. A hűtőfolyadékkal egyszerre távolítható el a szennyeződés a szalagról, csökkenthető a munkadarab hőterhelése, illetve biztosítható a munkadarab szűk tűréstartománya. Az elszennyeződött hűtőfolyadék ülepítő medencébe kerül, majd a salakszűrés után vissza a keringető rendszerbe. A gép tartalmaz egy előszárító rendszert is, melyben a feldolgozott munkadarabokat törlőkefék és légborotvák szárítják.

A gében keletkezett köd kezeléséről egy külön szűrőberendezés gondoskodik, mellyel a keletkezett pára megszűrhető és a kicsapódott hűtőfolyadék visszavezethető a keringető rendszerbe. A keletkezett forgács leválasztása mágneses úton, illetve szűrőkön keresztül történik.

 

Costa MW CVC 1350 nedves sorjázón megmunkált mintadarabok

Costa MW CVC 1350 nedves sorjázó-csiszoló gépen megmunkált mintadarabok

Vezérlések

A gépek vezérlésére több operátorpanel kialakítást kínálnak. A legegyszerűbb elektromechanikus paneltől kezdve, melyen az alapvető funkciók kapcsolói és egyszerű visszajelző berendezések találhatók a PCM érintőkijelzős vezérlésen át az önálló PC3 számítógépes vezérlésig, mellyel előre elkészített programok futtathatók és a legrészletesebb diagnosztikát kínálja a gép állapotáról.

Costa vezérlés

 

További információ:

Costa Levigatrici hivatalos weblapja.

Magyarországi közvetlen gyári képviselő
Horváth Miklós
Country manager
telefon: 0630/389-4054
fax: 0688/424-616
e-mail:  miklos.horvath@shmconsulting.hu
web: www.shmconsulting.hu

Megosztás
[
    ]