5-tengelyes CNC gépkezelés és programozás

A Német-Magyar Tudásközpont a Gravitás 2000 Kft.-vel együttműködésben várja az érdeklődő szakembereket az országban egyedülálló, gyakorlatközpontú nyílt képzésére. A 164 órás, 16 hetes továbbképzés során az NC megmunkálások területén dolgozó munkatársak megismerkednek a szerszámgépek kezelésével, forgácsolás-technológiával, CNC programozással és elsajátítják a legmodernebb, 5 tengelyes DMU 50-es marós szerszámgépek kezelését és programozását.

 

Heidenhain
A Német-Magyar Tudásközpont a Dr. Johannes Heidenhain GmbH hivatalos magyarországi oktatóközpontjaként magasan képzett, több évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkező oktatóival 20 éve végez sikeres NC-CNC képzéseket. A Képző Központ 2002-ben lett a Dr. Johannes Heidenhain GmbH hivatalos magyarországi oktatási partnere, és 2012-től kezdve, egy további elismerés részeként, állandó magyarországi oktatóközpontjának számít.

gravitas_nemet_kozos_2

 

A Gravitás 2000 Kft. a precíziós alkatrész, szerszám és berendezésgyártásban ért el sikereket. Az orvostechnika, autóipar, űripar számra gyártott termékeik 85%-át exportálják. Az első között alkalmazták a HSM megmunkálásokat és 2001-ben installálták az első öttengelyes megmunkáló központot. Az elmúlt években japán és európai gyártóktól telepítettek asztal-asztal, asztal-fej és fej-fej típusú öttengelyes megmunkáló központokat, szakembereik jelentős tapasztalatra tettek szert a gépek üzemeltetése és programozása területén.

 

A képzés bemutatása

 

Tematika

A képzés során a hallgatók megismerkednek az NC, CNC alapismeretekkel: a szerszámgépek felépítésével, az NC-CNC programozási alapokkal, elsajátítják az esztergálás és a marás technológiáját, a számítástechnika alapjait. A tanfolyam során felkészítjük őket az NC-CNC berendezések önálló kezelésére, a gépkezelés szintjén történő programozásra, illetve a technológiai paraméterek módosítására.

 

I. Szerszámgépek és gépkezelés (20 óra)

– CNC szerszámgépek

– Vezérlések

– Heidenhain iTNC530 sajátosságai / Siemens 840D jellemzői (csak ismertető jelleggel) / Fanuc 31i alkalmazása (csak ismertető jelleggel)

– Munkadarab- és szerszámmérés

– Gépkezelési alapok

 

II. Forgácsolástechnológia (28 óra)

– Alkatrészek modellezése, rajzértelmezés

– Anyagcsoportok és forgácsolhatóságuk / Forgácsolhatóság

– Szerszámanyagok és bevonatok

– Szerszámbefogók

– Fúrás, fúrószerszámok

– Marás, marószerszámok

– Furatesztergálás, kiesztergáló szerszámok

– A menetmegmunkálás során alkalmazott szerszámok kiválasztásának főbb szempontjai

– Munkadarab-befogás készülékei

– Mérés és eszközei

 

III. CNC Programozás (28 óra)

– CNC Programozás alapjai / Heidenhain iTNC530 vezérlés programozása

 

IV. Gépkezelési, programozási, marási gyakorlat (88 óra)

– Fúrási, marási, teremgyakorlat: forgácsolási adatok megválasztása, számítási feladatok

– Programozási, gépkezelői gyakorlat, Szimulátor program (PC) Heidenhain szimulátor

– Programozási gyakorlat DMU 50 5ax. szerszámgépen

– Gépkezelési bemutató gyakorlatok (a meglévő öttengelyes szerszámgépeknél kell eltölteni az időt együtt dolgozva a gépen dolgozó szakemberrel)

– Gépkezelési gyakorlatok DMU 50 5ax. szerszámgépen

 

Időtartam

164 oktatási óra / 16 hét (heti 2 nap / péntek délután és szombaton)

A képzés 2013. október 11-én, pénteken indul. Jelentkezési határidő: október 4.

 

dmu50 fotoHelyszín

A tanfolyam helyszíne a budapesti Gravitás 2000 Kft. XIII. kerületi telephelye. Az oktatás elméleti oktatótermekben, szimulátorokkal és számítógépekkel felszerelt termekben és az üzemcsarnokban a legmodernebb DMU 50-es marós szerszámgépeken folyik.

 

Képzés részvételi feltételei

Marós szakmunkás bizonyítvány vagy minimum 3 év tapasztalat a forgácsolás (marós) területen CNC alapismeretekkel, valamint alapfokú számítástechnikai ismeretek.

 

Vezető oktatóink

Szűcs Ferenc / Német-Magyar Tudásközpont

Dr. Markos Sándor / Gravitás 2000 Kft.

nemet_heidenhain_tanusitvany

Vizsga és bizonyítvány

A képzés végén a résztvevők elméleti és gyakorlati vizsgát tesznek (előreláthatólag 2014 februárjában). A vizsgakövetelményeket sikeresen teljesítők megkapják a Dr. Johannes Heidehain GmbH és a Képző Központ által közösen kiállított német és magyar nyelvű továbbképzési oklevelet.

 

Képzési díj

290.000 Ft + áfa/fő

Minimális résztvevői létszám: 10 fő

 

További információk és interjú a képzés vezető oktatójával, Szűcs Ferenccel:

http://www.ahkungarn.hu/fileadmin/ahk_ungarn/Dokumente/Bildungzentrum/Wissenszentrum/Aktuell/2013/CNC_5_tengelyes_kepzes_2013_osz.pdf

 

 

Jelentkezés
Spilman Enikő
tréningszervező

Német-Magyar Tudásközpont Kft.
H-1024 Budapest, Lövőház u. 30.
Tel.: +36/1/243-3596
Fax: +36/1/454-0610
E-mail: spilman@ahkungarn.hu
Web: www.ahkungarn.hu/hu/kepzes