3D nyomtatók és 3D szkennerek a Ge-Co Hungary Kft.-nél

A Ge-Co Hungary Kft. közel 9 éve foglalkozik CNC eszterga és megmunkáló központok értékesítésével és szervízelésével. Sikereiket mutatja a több mint 350 eladott gép és számos elégedett ügyfél. Működésüket 2005 – ben kezdték meg Budaörsön a Bitep (korábban ISG) területén. Bemutatótermükben számos géptípus megtalálható, melyek Október 10–11–én megtekinthetőek nyíltnapjuk alkalmából. A cég fejlődését mutatja, hogy idén elkezdtek több típusú 3D nyomtatót, valamint 3D szkennert értékesíteni.

Portfóliójukat főként ipari felhasználásra szánják, de megoldásokat nyújtanak az orvos technológia, építészet és akár az ékszerkészítés területére is. A kínált 3D nyomtatók 4 különböző technológiával dolgoznak: CJP (ColorJet Printing), MJM (Multi-Jet Modelling), DoD (Drop on Demand) és DLP (Digital Light Processing)

projet x60 cjp ge-coA CJP technológiával dolgozó ProJet x60 szériás 3D nyomtatók egyedülálló tulajdonsága, hogy teljesen színes tárgyakat képesek létrehozni. A gép egy henger segítségével elterít egy vékony réteg anyagot a nyomtatási területen, majd a tintasugaras nyomtatóhoz hasonlóan színes vagy áttetsző kötőanyagot permetez a megfelelő helyre. Az egymást követő rétegekből létrejön a teljesen színes háromdimenziós modell. Az ilyen 3D nyomtatók egy nagy előnye, hogy nem használ segédanyagot, hanem magát a modellanyagot használja megtámasztásra, ami a nyomtatás után újrahasznosítható.

ProJet 35xx Ge-CoAz MJM technológiás ProJet 35xx 3D nyomtatók egy tintasugaras szerű nyomtatófejen keresztül juttatja el a megfelelő helyre az anyagot. Az elhelyezett gyanta és viasz UV fény hatására térhálósodik. A nyomtatás és a segédanyag eltávolítása után a kész alkatrész mechanikai tulajdonságai szinte megegyeznek a hagyományos eljárással készített műanyagokéval.

solidscape dod Ge-CoA DoD eljárással dolgozó Solidscape 3D nyomtatók 100%-ban kiégethető viaszminták előállítására alkalmasak. A nyomtató megolvasztja a szilárd viaszt, majd azt a nyomatatási területen, a nyomtatófej elteríti a megfelelő helyre. A nyomtató minden réteg előtt a felületet egy nagy pontosságú maróval simára munkálja a precizitás érdekében. Az elkészült termékről a segédanyag 55 °C-os folyadékban teljesen eltávolodik és a munkadarab készen áll az öntési procedúrára.

envisiontec dlp Ge-CoA DLP technológiát használó EnvisionTEC nyomtatók egy folyékony alapanyaggal teli tartályban található tálcán építi fel a tárgyat. A tálca a nyomtatás kezdetén a folyadék teteje alatt néhány mikronnyi magasságban helyezkedik el, majd az egyes rétegeket egy projektor kivetíti a folyadékra, ami ennek hatására megszilárdul, majd a tálca a folyadékban lejjebb süllyed és így építi fel a kívánt tárgyat. A nyomtató modellanyagot használ a támasztásra is, mely egy könnyed mozdulattal eltávolítható. A kész termék, a fröccsöntött műanyagok tulajdonságaival vetekszik.

ge-co 3d scannerA 3D szkennerek segítségével a meglévő tárgyakról készíthető pontos, virtuális, háromdimenziós modell. A Ge-Co Hungary Kft. a különböző igények kielégítésére többféle szkennert értékesít, melyek között található fix, álló szkennerek, de akár a hordozható szkennerek széles választékából is válogathatunk. A különböző specifikációjú modern eszközök akár a textúra rögzítésére is alkalmasak.

További információért keresse fel a cég honlapját www.ge-co.hu/3d-technologia vagy Sereghy Ádám 3D értékesítőt az alábbi elérhetőségek egyikén: 3dsales@ge-co.hu, Tel: +36 70 977 0934

 

Kiállítás a Ge-Co Hungary Kft. budaörsi telephelyén: Október 10–11. 

Megosztás
[
    ]