Tudta Ön? NCT EtherCAT szervoerősítők

 

Az NCT hajtásrendszerek felépítése

Az NCT hajtásrendszer egy tápegységből és tetszőleges számú szervoerősítőből és szervomotorból áll, minden szervoerősítőhöz egy motor csatlakozik. A rendszer az Európában szokásos feszültség szintek esetén nem igényel transzformátort. A kisebb tápegységekbe beépítettük, de a nagyobbaknál a hálózati fojtók külön egységet alkotnak. Mivel a modulok mélysége azonos és minden villamos csatlakozó az előlapon helyezkedik el, így egy sorba szerelhető, esztétikus, jól áttekinthető, könnyen kábelezhető több tengelyes hajtásrendszer állítható elő. A modulok sorrendje tetszőleges, akár több sorba is rendezhetők. Az NCT hajtásrendszereket jellemző közvetlen hálózati táplálás és moduláris felépítés egyszerűvé teszi a villamos tervezést, a hálózati betáplálás kialakítását, valamint az esetleges későbbi bővítést vagy a modulok cseréjét.

NCT EtherCAT szervoerősítők

Az NCT Kft-ben kifejlesztett és gyártott EtherCAT szervoerősítők a hozzájuk tartozó, szintén NCT gyártmány, szinkron- és aszinkron szervomotorokkal együtt nagypontosságú, nagy dinamikájú szervohajtásokat alkotnak, melyek megfelelnek a modern automata szerszámgépek és megmunkáló központok precíziós hajtásaival szemben támasztott igen szigorú gazdaságossági, környezetvédelmi és műszaki követelményeknek. A hajtásainkban alkalmazott szabályozási algoritmusok biztosítják a nagysebességű, nagy dinamikájú és nagypontosságú sebességszabályozás megvalósítását, melynek alkalmazásával lehetővé válik a munkadarabok HSHP (High Speed High Precision – Nagy Sebességű Nagy Pontosságú) megmunkálása.

Az egyenáramú sínrendszerről táplált szervoerősítő pulzusszélesség modulációval állítja elő a motor táplálásához szükséges 3 fázisú feszültséget. Az erősáramú kapcsolóelemek közös tokba integrált, hő- és túláramvédelemmel ellátott IGBT-k, míg az összes vezérlő és informatikai feladatot egyetlen mikroprocesszor (DSP) végzi. A kimenő feszültség állandó kapcsolási frekvenciájú, de változó szélességű impulzussorozat alapharmonikusaként jön létre. A moduláció térvektoros vezérlésű, fölérendelt áram- és sebességszabályozással. Megfelelő program kiválasztásával lehetőség van négyszögmezős szinkrongép, szinuszmezős szinkrongép, illetve aszinkron gép táplálására.

A szervoerősítők szabványos EtherCAT (ipari ETHERNET) kommunikációs csatornával rendelkeznek, így illeszthetők minden szabványos EtherCAT HOST (EHU) egységhez. További kommunikációs felület a CAN kommunikációs csatorna, mely egyes speciális alkalmazásoknál a hajtás-hajtás közti nagysebességű kommunikációt biztosítja.

A digitális alapjelet a szervoerősítők az EtherCAT és/vagy CAN csatornán keresztül fogadják.

Ezeket a szervoerősítőket kifejezetten a valós idejű Ethernet (EtherCAT) kommunikációs rendszerekhez fejlesztettük ki, ezért fő jellemzőjük a rövid szabályozási ciklusidő. A rövid szabályozási ciklusidő a hálózatba kapcsolt nagyszámú eszköztől függetlenül érhető el, ami növeli az egyidejűleg vezérelhető tengelyek számát (szinkron és szimultán üzemek).

NCT EtherCAT Szervoerősítők főbb jellemzői

  • Nagysebességű EtherCAT kommunikációs rendszer
  • Flexibilis motorválaszték (szinkron, lineár, torque, aszinkron motorok)
  • Kompakt kivitel a többcsatornás hajtásrendszerek könnyű kialakítására
  • PTC termisztor csatlakozás a motorvédelem számára

SERCOS over EtherCAT (SOE):

Az NCT vezérlő a szervohajtásokkal egy széles körben elterjedt szabványos protokoll szerint kommunikál. A szabványos kapcsolódás révén sok más gyártótól származó hajtások alkalmazására is lehetőség van. A szervohajtások beállítása, rendszerszoftverünk cseréje az NCT vezérlőből egyszerűen, külső egység nélkül elvégezhető. A bevált paramétereket a vezérlőben letárolhatjuk, hajtás, vagy motorcsere esetén a paraméterezés automatikusan megy végbe.

NCT201panel&periféria

A hajtástípusokról további információkat az alábbi katalógus 27. oldalától olvashat: http://www.nct.hu/pdf/Pros/nct200khu.pdf

Kérjük, kövesse eredményeinket az interneten is. A Facebook segítségével igyekszünk minden emberhez eljuttatni a hírt: “Van egy maroknyi megszállott Budapest XIV. kerületében, akik napról napra bizonyítják, elszántsággal és végtelen munkabírással a magyar ipari elektronikai fejlesztésnek és gyártásnak van helye a világban. Hatalmas erőfeszítéssel újra felragyoghat magyar szerszámgépgyártás csillaga.”

Jöjjön el a EMO-ra! 2011 után ismételten az egyedüli magyar kiállítóként az NCT Kft. is részt vesz az „Intelligencia a gyártásban” mottójú rendezvényen. 2013. szeptember 16-21. között, tekintse meg legújabb termékeinket az alábbi 3 standon.

Kattintson a nagyobb méretért!

Kattintson a nagyobb méretért!

Folytatjuk…

2013-ban is szeretnénk Önökkel, Önökért, a közös sikerekért dolgozni!

Írta: NCT  – Gondolj egy nagyot, gondolj lilában!

További információ

Az NCT Ipari Elektronikai Kft. honlapja
Apostol Attila
e-mail: apostol@nct.hu