Nyomtasson Aston Martin DB4-est!

Az új-zélandi Ivan Sentch nem mindennapi projektbe vágta a fejszéjét. Míg sokan egyszerű tárgyak, például kis szobrok vagy prototípusok gyártására használják a 3D nyomtatójukat, ő egy teljes méretű Aston Martin DB4 replika nyomtatásába fogott bele. Az autó elemeit Solidoodle nyomtatóval készíti el.

[youtube]Ac4Nx9kjlVM[/youtube]

Az autó modelljét a TurboSquid.com oldalról szerezte meg, majd az Autodesk 3DS Max modellező szoftverével készítette el a metszeteit. Mivel a nyomtatóval nem tudott volna teljes méretű elemeket készíteni, ezért minden karosszériaelemet kisebb, átlagosan 105 x 105 mm-es részegységekre bontott. Ezeket a kisebb elemeket később az autó vázára rögzítette és összeragasztotta.

Elmondása szerint az autó elemeiből már csak 28% van hátra, de még rengeteg munka lesz vele, mire valóban működőképes lesz. Meg kell még küzdenie a karosszériával, rengeteg homokfúvás, festés, polírozás van még hátra, nem is beszélve a motorikus részegységekből. Becslése szerint legalább 4-5 évre lesz még szüksége, hogy menet közben is kipróbálhassa „újdonsült” autóját.

forrás: www.gizmag.com

Megosztás
[
    ]