Nyílt CNC architektúra a TwinCAT 3-ban

Az EMO 2013 kiállításon a Beckhoff bemutatja bővíthető CNC csomagját. A nyílt TwinCAT 3 architektúrával az IEC 61131-3 szabványnak megfelelő C/C++ vagy Matlab/Simulink programnyelveken valós idejű alkalmazások futtathatók. Más szavakkal, a felhasználók azon a nyelven írhatják alkalmazásaikat, ami nekik a legmegfelelőbb. A különböző nyelveken írt modulok valós időben kommunikálhatnak TcCOM interfészen keresztül. A Microsoft Visual Studio nyújtja a platformot minden TwinCAT modul konfigurálásához, programozásához, illetve a diagnosztikához.

A Beckhoff a PC alapú CNC vezérléssel egy nyílt és bővíthető hardver és szoftver eszközt ad a felhasználók kezébe. A TwinCAT szoftver biztosítja a mérnöki kerettevékenységet és a valós idejű PLC, NC, CNC és/vagy robotvezérlést.

Beckhoff TwinCAT 3

A mérnöki környezetben a Visual Studio biztosítja az algoritmusok gyors és kényelmes fejlesztését és tesztelését. A rugalmas futásidő koncepciója teszi lehetővé a vevő-specifikus modulok biztonságos beépítését a TcCOM-nak megfelelően. A futás alatt metódusok egy modulból közvetlenül hívhatók egy másik modul számára. Az esemény-alapú közvetlen kommunikáció a TwinCAT Component Object Model-ben (TcCOM) van definiálva. A felhasználók kiegészíthetik vagy kicserélhetik a CNC komponenseit a saját program részleteikkel. A C/C++ és Matlab/Simulink, valamint további programnyelvek érhetők el, melyekkel komplex algoritmusok egyszerű módon leírhatók. Ennek eredményeként a felhasználóknak számos kényelmes lehetőségük van megvalósítani és egyúttal megvédeni a know-how-jukat és a szellemi tulajdonukat.

TwinCAT CNC: A teljesítmény minél jobb kihasználása nagy sebességű forgácsoláshoz

A több-magos számítás és a 64 bites operációs rendszerek támogatásával a TwinCAT 3 olyan teljesítményt nyújt, melyet például nagysebességű forgácsoláshoz (HSC) szükséges nagy pontosságú vezérlések igényelnek. A gyors vezérlési technológiának és a Beckhoff CNC-vezérlések felhasználóbarát programozásának köszönhetően a HSC-képes szerszámgépek teljes mértékben kihasználhatóak: magasabb dinamika, jobb felületi minőség és megnövelt rugalmasság.

További előnyök mellett a TwinCAT 3 vezérlésben több funkció is integrálható, mint például az állapotfelügyelet. Az I/O csatornákon integrált mérőterminálok érzékelik a szerszámgép rezgéseit, melyek az állapotfelügyeleti könyvtárral összevetve kiértékelhetők. Ezzel a módszerrel a hibás működésből eredő üzemzavarok megelőzhetők, illetve kielemezhetők, mielőtt komoly problémaként jelentkeznének. Ezzel a módszerrel jelentősen megnövelhető a szerszámgép rendelkezésre állása.

További információ

A Beckhoff magyar nyelvű honlapján.

Megosztás
[
    ]