Kompromisszummentes, biztonságos nyomonkövethetőség elsőként a világon

A jelöléstechnika éllovasa, a Gravotech, ill. a biztonságos RFID specialistája, az ORIDAO együttműködése a kiváló minőségű alkatrészjelölés és az RFID hitelesítés kombinálását eredményezte. A cél a biztonságos és dinamikus nyomon követhetőség, a Kiterjesztett Nyomon Követhetőség™ kifejlesztése volt. Hardveroldalon mind a közvetlen alkatrészjelölés, mind az egyedi azonosítón címkén történő jelölés lehetséges. Az RFID chip beágyazható a címkébe, vagy közvetlenül az alkatrészen is alkalmazható. „Ez a technológia lehetővé teszi a légi-, és az energiaipar, ill. az olajkitermelés számára az alkatrészek biztonságos azonosítását és nyomon követését azok teljes életciklusa alatt,” magyarázza Franck Rivet, a Gravotech alelnöke.

Biztonsági funkciókat tartalmazó chip

Biztonsági funkciókat tartalmazó chip

Egyedi megoldás

Először is, az egyedülálló fejlesztés alapja egy biztonságos RFID hamisítás elleni és Életút Követő rendszer; Kiterjesztett Nyomon Követhetőség™ által a címkén tárolt adatokat – az alkatrészek gyártása, az ellátási lánc, ill. a karbantartás – a címke digitálisan aláírja, így megakadályozva minden hamisítási, vagy módosítási kísérletet. Nicolas Reffé, az ORIDAO vezérigazgatója szerint ez jelentős különbség a piacon elérhető más nyomon követési rendszerekkel szemben, amelyek „könnyen sérülnek, nem igazolnak kritikus üzemi adatokat, pl. a megfelelő karbantartást és amint a hálózati kapcsolat megszakad, csökkentett üzemmódban elvesztik biztonsági tulajdonságaikat.” Az ORIDAO által kifejlesztett szabadalmaztatott RFID rendszer független egyetemi és intézményi szervek által hitelesített ismert kriptográfiai protokollt tartalmaz. Az ipari nyomon követésben széles körben alkalmazott EPC UHF Gen2 szabvánnyal teljesen kompatibilis, másolhatatlan címkéknél teljesen megoldott a meglévő EPC UHF Gen2 infrastruktúrákkal történő interoperabilitás. Adott esetben egy megbízható webes szolgáltatáson keresztül minden felhasználó elvégezheti az alkatrész életciklus online hitelesítését.

Másodszor két, egymást kiegészítő technológiát kombinál: az alkatrész jelölést és az RFID-t. Az RFID címke tartalmazza a jelölési adatokat, de dinamikus Kiterjesztett Nyomon Követhetőség™-et is kínál. Ha a jelölés szabályozásban rögzített kötelezettség, az RFID elengedhetetlen a kritikus folyamatok során: automatikus és biztonságos adatgyűjtést, valamint könnyű ellenőrzést tesz lehetővé minden fázisban. Leegyszerűsíti az eszközök és berendezések on-line, vagy off-line nyomon követését és kezelését. Az optimalizálás miatt jobb karbantartási eljárásokat lehet végrehajtani, ami csökkenti a leállásokat és gyors megtérülést eredményez.

Hordozható megoldás alkatrész azonosításhoz

Hordozható megoldás alkatrész azonosításhoz

A kombinált megoldás előnye a költségcsökkentéshez vezető redundancia és teljes összhang. Az RFID címke teljesen interoperábilis az EPC UHF Gen 2 szabvánnyal. A Gravotech és az ORIDAO minden szempontból mélyreható ismeretekkel és szakértelemmel rendelkezik a Kiterjesztett Nyomon Követhetőség™ a vevőknél történő integrációjához, beleértve az RFID integrált áramkörök, robosztus címkék, RFID olvasók, jelölő berendezések tervezését, gyártását és szállítását, tanácsadással és rendszerintegrációval.

Példa címke

Végül, a gyors végrehajtást és könnyű használhatóságot a Gravotech csoport, a jelölés-, azonosítás- és biztonságtechnika szakértője segíti. „Az RFID megoldások szállítói a leggyakrabban helyi cégek. A Gravotech képes nagyszabású nemzetközi projektek közvetlenül támogatására is és egyedülálló leányvállalati hálózatának köszönhetően világszerte is képes nagy integrációs programok menedzselésére,” jelentette ki Franck Rivet, a Gravotech alelnöke. Az ügyfeleihez történő közelség érdekében a csoport Ázsiában, Európában és az USA-ban három mérnöki központtal és 5 kontinensen több mint 30 országban tapasztalt csapatokkal rendelkezik.

Példa címke és kiváló minőségű alkatrész jelölés, ill. RFID hitelesítés kombinálására. Technifor a Gravotech csoporthoz tartozó GravoTech Marking bejegyzett védjegye.

További információ

Gravotech honlapja.

Elérhetősége: Gravotrade
1089, Budapest, Rezső tér 15.
Kontakt: Kásáné Kaczur Krisztina
Tel: +36 1 323 1221
email: marketing@gravotrade.hu

Megosztás
[
    ]