Hajtómű tervezés, amilyen gyorsan csak lehet

A GWJ által fejlesztett eAssistant SystemManager-rel gyorsan és egyszerűen lehet teljes gépészeti rendszerek tervezési számításait elvégezni. Az alkalmazási lehetőségek az egyszerű szerkezetektől (pl.: egy tengely vagy koaxiális hajtás terhelései, csapágyazása) az igazán komplex rendszerekig (pl.: több fokozatú hajtóművek nyomatékosztó egységgel vagy anélkül, manuális sebességváltók, vagy bármilyen bolygómű) széles skálán mozognak.

eAssistant SystemManager

eAssistant SystemManager

Egyszerűség, átláthatóság és pontosság – az eAssistant SystemManager-nek számos előnye van. A program egyszerűen használható, emellett átláthatóan végezhetők a tervezési számítások, melyekkel jelentősen csökkenthetők a számítási pontatlanságból eredő hibák. Az eAssistant SystemManager alkalmazásával jelentősen rövidíthető a méretezésre, újraszámolásra, optimalizálásra, ellenőrzésre fordított idő. A terhelési állapotok meghatározása különböző kapcsolási állapotokban rendszerszinten végezhető. Az eAssistant SystemManager meghatározhatók a szerkezet sajátfrekvenciái. Az egyszerűbb azonosítás és meghatározás érdekében a tengelyek módusai 3D-ben láthatóak. A kezelő felületen könnyen áttekinthetők a becsült fogaskerék és csapágyazás élettartamok.

Számos, grafikus ábrán szemléltetett adat áll rendelkezésre, mint az egyenértékű feszültség, lehajlás, illetve 3D-ben a teljesítményáram. A szoftver a fogaskerekek fogain jelentkező terhelésmegoszlás ismeretében a szükséges profileltolásra javaslatokat ad. A nemlineáris csapágyazási merevséget is számításba véve kiszámíthatók a statikailag alulhatározott csapágyazási elrendezések. A számítási dokumentációk egy kattintás alatt rendelkezésre állnak.

Az eAssistant SystemManager 2012-től érhető el az eAssistant bővítményeként, de már sikeresen alkalmazták a motorsportokban és a hajtóműgyártásban.

A program tesztverziója elérhető a GWJ honlapján.

További információ

www.eAssistant.eu